Mészáros Lőrinc tévéje szerint az Orbán luxusrepkedését megíró újságírók mind hazaárulók- hirdetés -Az Echo Tv Sajtóklub című műsorában elmélkedett Bayer Zsolt, Huth Gergely, Bencsik András és Szentesi-Zöldi László az Átlátszó oknyomozó cikkéről.

 

Több hónapnyi kutatómunka után közölt oknyomozó cikket az Átlátszó egy 17 milliárd forintos magánrepülőről és egy 7 milliárdos luxusjachtról, amelyek feltűnően sokat keresztezték egymást útjait.

 

Míg azonban utóbbi jármű fedélzetén NER-közeli figurák vendégeskedtek, a repülőből magát Orbán Viktort látták kiszállni a portál munkatársai. Orbán erről később azt mondta, az utat Garancsi István Vidi-tulajdonos intézi, 30 éve így jár, ezután is így fog.

 

Ezek után nem volt meglepetés, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető Echo TVműsorában is ez lesz a téma, és nem is alakult másképp: Bayer Zsolt, Huth Gergely, Bencsik András és Szentesi-Zöldi László a hétfői adásban megpróbálták darabjaira cincálni az Átlátszó cikkét, és miközben erről “értekeztek”, igen érdekes megállapításokra jutottak.- hirdetés -
loading...

 

A beszélgetés irányvonala persze nem az volt, hogyan lehet, hogy a miniszterelnök egy súlyos milliárdokba kerülő magángép fedélzeten repked focimeccsekre. Hanem az, miként tehette meg a portál, hogy oknyomozó cikket készít erről. A Pesti Srácok főszerkesztője, Huth Gergely például nagyon aggódott, mert szerinte a lesifotós kezében akár fegyver is lehetett volna.


Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint a cikk színtiszta hazaárulás, akik pedig megírták, hazaárulók, az egész ügy pedig aljas áztatás, amit Bencsik szerint nem szabad eltűrniük.

 

Szentesi-Zöld László ennél is messzebbre ment. Ő azt kezdte pedzegetni, hogy a cikk elkészülése valójában egy hadművelet, egy titkosszolgálati akció, melynek szálai egyértelműen külföldre vezetnek.

A beszélgetés legdurvább része a végén jött, amikor Huth a műsorvezető Bayer Zsolt összefonódva arról értekezett, mi történne vajon, ha az amerikai elnököt akarná valaki így megfigyelgetni.

Az az ember már nem élne

– jött is válasz.

A teljes adást alább tekintheti meg, a miniszterelnökkel foglalkozó rész a 16. perc után kezdődik.

forrás


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!