25 megdöbbentő tény, ami teljesen lerombolja bennünk a világról alkotott képünket- hirdetés - 

Bármennyire is tanult vagy éppen sokat látott emberek vagyunk, mindig jön valami új, ami időről-időre újra és újra képes lenyűgözni bennünket. Ez pedig (mi tagadás) jó érzés, hiszen emberi mivoltunkból fakadóan folyton-folyvást vágyunk az újabb és újabb távlatok, érdekességek felfedezésére. Hogy ez az igényünk egy rövid időre ismét kielégülhessen, az alábbi listán 25 olyan érdekességet gyűjtöttünk össze a nagyvilágból, ami ha nem is mindenki számára, de az emberek túlnyomó többségének egészen biztosan megdöbbentő újdonságként fog hangzani…

 

 

 

1.  1916 óta illegális épületet küldeni az Egyesült Államok postájával. Ez a törvény akkor jött létre, amikor valaki egy 40 tonnás házat ,,adott fel a postán”, hogy így kerülje el az egyébként magas szállítási költségeket.

2.  1997-ben nem csak egyszerűen békák potyogtak az égből, komplett vihar alakult ki belőlük.

3.  Alvás közben nem érzünk szagokat.

 

 

 

4.  Az asztronautáknak tilos babot fogyasztaniuk a kilövés előtti napokban, mert a ‘szellentés’ során felszabaduló gázok károsíthatják az űrruhájuk.

5.  A krokodilok intelligensebbek, mint gondolnánk. Példának okáért: szándékosan nyelik le a parton talált köveket, hogy az extra súly miatt mélyebbre tudjanak merülni a vízben.

6.  Bhután egy olyan titokzatos ország, hogy senki sem tudja pontosan, hányan élnek ott. Az utolsó népszámlálást ugyanis 1975-ben tartották.

7.  A felnőtt jegesmedvék sokszor csak az elejtett zsákmány zsírját fogyasztják el, a húsukat meghagyják és/vagy elássák a kölykeiknek. Rendkívül gondoskodó szülők.

8.  Egyes eszkimók csak azért használnak hűtőszekrényeket, hogy a bennük elhelyezett élelmiszereket védjék a megfagyástól.

 

 

 

9.  A óceánok fenekén körülbelül 200-szor annyi arany található, mint amit az emberiség valaha is kibányászott a szárazföldön.

10.  William Shakespeare többféleképpen is ejtette a nevét.

11.  Az oroszlánidomárok azért használnak megfordított székeket, mert az oroszlánok csak egyetlen tárgyra tudnak koncentrálni, és amikor a székek négy lábával találják szembe magukat, egyszerűen összezavarodnak.

12.  Mielőtt a fülpiszkálókat feltalálták volna, az emberek olyan ceruzák végével piszkálták a fülüket, melyből először kiszedték a radírt.

13.  Az agyunk aktívabb, amikor alszunk, mint például amikor TV-t nézünk.- hirdetés -
loading...

14.  A herkulesbogár az átlag ~100 grammos testsúlya ellenére, akár egy 8 kg-os tárgyat is képes elcipelni, így hivatalosan is ő a legerősebb élőlény a Földön.

15.  Egy japán legenda szerint, ha egy esernyőt túl sok ideig hagyunk lefektetve valahol a házban, akkor egy egyszemű, egylábú szörnyeteggé (Kasa-obake a neve) változik.

16.  Az első önkiszolgáló étterem New Yorkban nyílt annak idején, és kizárólag férfiakat szolgáltak ki, akiknek állva kellett elfogyasztaniuk az ételt.

17.  A fogamzásgátló tabletták a gorilláknál is eredményesen alkalmazhatók.

 

 

 

18.  A kolibrik nem tudnak sétálni.

19.  Az amerikai New Hampshire állam hivatalos rendszámtábláján a “Live free or die” (Élj szabadon, vagy halj) felirat olvasható.

20.  A Biblia valójában sehol sem említi, hogy Ádám és Éva almát evett volna, csak egy ,,fáról származó gyümölcsről” esik benne szó.

21.  Franciaországban tiltott az arc nélküli babák árusítása.

22.  A dobókocka egymással szemben lévő oldalain található számok összértéke mindig 7.

23.  A ,,Canada” szó az amerikai őslakosok nyelvén annyit tesz: ,,nagy falu”.

24.  Nepál az egyetlen ország a világon, melynek zászlaján nincs egyetlen egy négyzet vagy téglalap formájú alakzat sem.

25.  Az alvás után a szemünk sarkában található ‘csipa’ (nincs tudományos megnevezése) valójában mindig jelen van a szemünkben, csak olyankor teljesen folyékony, áttetsző állapotban veszi körbe a szemgolyónkat. Alvás közben azonban, a pislogás hiánya miatt összegyűlik, és (rendszerint) a szemünk két oldalán rakódik le, ezzel megalkotva a hétköznapi nyelven csak ,,csipának” nevezett valamit.

+1. A Rushmore-hegyet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, de vajon hányan láttuk már hátulról?!

Rushmore hegy

Neem, természetesen nem így néz ki, pedig vicces lenne… 😛

 

 

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!