Újabb ma­gyar gye­re­ke­ket fe­nye­get a Momo a neten- hirdetés - 

Fu­tó­tűz­ként ter­jed a Momo nevű ijesztő, gü­lü­szemű fi­gura híre, aki gye­re­kek­nek íro­gat ré­misztő üze­ne­te­ket, és fe­nye­ge­tés­sel pró­bálja rá­venni őket kü­lön­féle fel­ada­tok vég­re­haj­tá­sára. Egy 15 éves kis­lány ön­gyil­kos lett, ebben az édes­anyja sze­rint egy in­ter­ne­tes játék is sze­re­pet ját­szott. A Ri­post­nak olyan édes­anyák me­sél­tek, akik­nek a gyer­me­két meg­fe­nye­gette a rém.

 

A Kék Bálna után itt van Momo, és nagyot tévedtek, akik azt gondolták, hogy a WhatsApp és a Facebook Messenger alkalmazáson keresztül életre kelt horrorfigura csak a külföldiekre jelenthet veszélyt. Az Angyalok szülei vagyunk nevű internetes csoportban egy 15 éves elhunyt kislány édesanyja olyan sorstársakat keres, akiknek a gyermeke szintén öngyilkos lett, és abban egy internetes játék is szerepet játszhatott.

Kislánya a végzetes döntése előtt egy ukrán kislánnyal levelezett, és a Facebook-bejegyzésekből arra lehet következtetni, hogy egy internetes kihívás utasításait követték. Valószínűsíthető, hogy Momóról van szó. A szörnylény a Kék Bálnához hasonlóan egyre veszélyesebb feladatokra ad utasítást, egy 12 éves argentin kislányt is a halálba hajszolt.

 

 

Elvárja, hogy továbbítsák rémes üzenetét

A Budapesten élő, könyvelőként dolgozó Palotai Gabriella őszintén mesélt lapunknak kislánya kálváriájáról. „Nemrég csináltunk Facebook-profilt a lányomnak, Nórinak. Mivel még csak hatodikos lesz, ezért megbeszéltük, hogy minden kódját ismerni fogom, és pont az ilyenek miatt, mint Momo, bármikor beléphetek a rendszerbe a jelszavával. Régebben sokat beszéltünk a Kék Bálnáról is, mert úgy gondolom, minden szülőnek foglalkoznia kell a gyermekével és azokkal a témákkal, amelyek veszélyt jelenthetnek rá” – kezdte az édesanya.- hirdetés -
loading...

 

Majd így folytatta: „Szerdán szólt Nóri, hogy bejelölte ez a Momo Momo, de nagyon félelmetes, úgyhogy ő nem jelölte vissza. Hozzátette, hogy már három barátnője is az ismerőse, illetve egy évfolyamtársa továbbított neki egy Momótól érkezett fenyegető üzenetet. Abban az állt, hogy ha nem küldi tovább, eltörik a gerince…” – mondta az anyuka, aki szerint a külföldről indult szörnyűséget meglovagolva már magyarok is csináltak ilyen profilokat, hogy ijesztgessenek vele. „Fontos felhívni a szülők figyelmét arra, hogy beszélgessenek a gyerekükkel a közösségi oldalakról. Örülök, hogy Nóri szólt nekem, hiszen pontosan tudta, hogy mi a teendő az ilyen esetekben. Különösen ijesztő, hogy a Momo által kért dolgoknál elsők között szerepel, hogy a gyereknek továbbítania kell az ijesztő üzenetet az ismerőseinek…” – hangsúlyozza.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!