Az Orbán-kormánytól megkérdezték, hány stadion épült az elmúlt években, megdöbbentő válasz érkezett- hirdetés - 

Állítólag nem tudják. Az Emmi nem vezet nyilvántartást a kormány által megvalósított sportlétesítmény-fejlesztésekről, és erre vonatkozó jogszabályi kötelezettsége sincs.

Az LMP-s Demeter Márta még július 30-án tett fel egy meglehetősen ártalmatlan kérdést Bártfai-Mager Andreának, a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszternek, amely úgy szólt, hogy

hány stadiont és sportlétesítményt építettek az elmúlt években

Magyarországon. Erre nem a politikus asszony, hanem állítólag az illetékességéből fakadóan Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a parlamenti államtitkára válaszolt, az Országgyűlés honlapján kedd délután megjelent levél tanúsága szerint azonban az Emmi nem tartja nyilván a számot.

„A minisztérium az ön által megadott szempontok alapján nem vezet nyilvántartást a kormány által megvalósított sportlétesítmény-fejlesztésekről, és erre vonatkozó jogszabályi kötelezettsége sincs”

– hangzik a kissé megdöbbentő válasz, amely előtt Rétvári Bence csak azt sorolta fel, hány programon keresztül valósítanak meg sportlétesítmény-fejlesztési projekteket EU-s források bevonása nélkül.

 

 

 

 

Demeter Márta egyébként nem először fut neki az ügynek, márciusban tizenegy kérdésben firtatta, hogy 2010 és 2018 között hány stadion épült Magyarországon, milyen szempontok alapján választották ki a helyszíneket, egy-egy építkezés mennyibe került és milyen cégek vettek részt bennük, az akkor még létező Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, Fónagy János államtitkártól  azonban nem sikerült érdemi választ kapnia.- hirdetés -
loading...

Az egyébként nem világos, hogy most miért Rétvári Bence válaszolt Demeter Márta kérdésére. Fónagy János jelenleg a Miniszterelnöki Kormányirodán dolgozik nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárként, Bártfai-Máger Andrea pedig a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere. Amúgy ő a kettő közül az egyik miniszter, akinek a fizetését a negyedik Orbán-kkormányban 1,1 millióról ötmillióra emelték.

Annak, hogy Magyarországon hány stadion épült 2010 óta, az Átlátszó nézett utána még 2016 májusában. Akkorra hét stadion készült el, de úgy volt hogy 2020-ig összesen harminckettőt kellene felépíteni. A legutóbbi, amelyet átadtak, a NB I-ben tökutolsó Kisvárdáé volt, amely az eredetileg rá szánt 120 millió helyett végül 2,5 milliárdból készült el.

 

 

forrás: 168ora.hu

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!