Sok tűzoltó csak nettó 160 ezret keres- hirdetés - 

A tűzoltók többsége nem szeretne túlórázni, hiszen a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Első körben az így keletkező túlórákat kellene pénzben kifizetni, vagy szolgálati időben elismerve, munkaviszonyba beszámítani – áll Egységes Tűzoltó Szakszervezet MTI-nek eljuttatott közeleményében, amit megnövekedett túlórákkal kapcsolatban adott ki.

Az érdekképviselet hangsúlyozta, jelenleg egy tűzoltó, aki 10 évnél kevesebb szolgálati viszonnyal rendelkezik, nagyságrendileg

160 ezer forint nettó bért keres, ami jóval a magyarországi átlagkereset alatt van.- hirdetés -
loading...

Európai szintű bérekkel, megfelelő juttatásokkal és kedvező cafeteriával újra vonzóvá kellene tenni a tűzoltó pályát. Ez megoldást jelentene az állomány megtartásához és az új belépők számának növeléséhez.

Továbbra is állítjuk, hogy tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelményeknek nem lehet megfelelni 65 éves korig.

A folyamatosan fennálló túlórák megváltásának lehetőségeként át kellene gondolni a korkedvezményes nyugdíj bevezetését – írt az érdekképviselet. (MTI)

 

forrás: zoom.hu

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!