SMS-ben kért visszahívást a kórház az anyától, akinek meghalt az egyéves kislánya- hirdetés -Neki kellett felhívnia az intézményt, hogy közöljék vele a szörnyű hírt. A család feljelentést tett az orvos és az Egri Kórház ellen.

 

Egy erdőkövesdi család úgy véli, hogy egyéves kislányuk orvosi hibák sorozata miatt halt meg.

Azt is nehezményezik, hogy a kórház állításuk szerint SMS-ben kért visszahívást, így tudták meg, hogy a kislányuk meghalt.

Mint arról a Hírtv.hu beszámolt, a kislány tavaly júniusban jött világra, koraszülöttként. Két hónap után engedték haza a debreceni kórházból. Erdőkövesdi otthonában jól fejlődött, a háziorvos és a védőnő rendszeresen látta a kicsit.

“Édesanyja elmondása szerint életvidám, mosolygós baba volt, ezért is gondolták, hogy baj van, amikor egyik napról a másikra kedvetlenné vált”

– írja a Hírtv.hu.

A nagymama azt mondta, hogy a kislány bágyadt volt, amikor le akarták tenni, “lemeredt, elkékült a feje”, nem evett, elvitték gyermekorvoshoz, aki azt mondta, hogy torokgyulladása van, és a család szerint Suprastint írt fel a kicsinek.

Miután öt napig kapta a gyógyszert és nem lett jobban, visszavitték az orvoshoz, de az orvos azt mondta a nagymama szerint, hogy nincs semmi baja a kislánynak.- hirdetés -
loading...

“Mondom, de legalább röntgenre, vagy laborba küldje már el ezt a gyereket. Na, nagy nehezen kiadta a labor papírt – idézte fel a nagyszülő. A vérvételt az Egri Kórházban végezték el, ahogy a gyermekorvos hazaengedte a kislányt, mondván, nem beteg. Heléna állapota otthon tovább romlott, ezért ismét az Egri Kórházba került, ahonnan pár óra múlva átszállították a Miskolci Kórház intenzív osztályára” – írja Hírtv.hu.

A miskolci intenzív osztályon derült ki, hogy

egy kezeletlen vírusos gyulladás miatt víz került a gyermek tüdejébe, károsodott a veséje.

Az édesanya pár nap múlva SMS-t kapott a kórháztól, hogy hívja fel őket, ekkor tudta meg, hogy a kislánya meghalt. Boncolás fogja kideríteni, hogy a kislány pontosan miért halt meg. A család feljelentést tett.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!