Pótfelvételi: van, ahol 325 ezer forintot kell fizetni egy félévért- hirdetés -Ha lecsúsztál a kiszemelt helyről, hétfőn éjfélig adhatod be a pótfelvételi jelentkezést. A meghirdetett képzések – kevés kivétellel – önköltséges formában indulnak.

 

Hétfő éjfélig jelentkezhetsz a pótfelvételire, ha az általános eljárásban egyetlen általad megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültél be, vagy idén még nem jelentkeztél felsőoktatási képzésre.

Pótfelvételire kizárólag elektronikus formában, neten jelentkezhetsz a felvi.hu honlapon található e-felvételi rendszerben.

Az űrlapok kitöltésére augusztus 6-án éjfélig van lehetőséged, és azokat ugyanezen időpontig hitelesíteni is kell. Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre. Érdemes a borítékot elsőbbségi küldeményként feladnod. A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni.

A pótfelvételin egy felsőoktatási intézmény egy képzésére lehet jelentkezni. A meghirdetett képzések – kevés kivétellel – önköltséges formában indulnak, vagyis tandíjat kell fizetned.

Az Eduline listája szerint

a legdrágább a gépészmérnöki szak a Pannon Egyetemen, ahol 325 000 forint egy félév.

“De nem sokkal, mindössze tízezer forinttal marad le a gazdálkodási és menedzsment szak a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol egy félév 315 000 forintba kerül, de ugyanennyit kell fizetnie annak is, akit szintén a Corvinusra, de turizmus-vendéglátás szakra vesznek fel.”- hirdetés -
loading...

A legkevesebbet a Kaposvári Egyetem óvópedagógus szakán kell fizetni egy félévért, ha pótfelvételivel kerülsz be.

A teljes listát az Eduline honlapján találod.

Ezt kell még tudnod a pótfelvételiről:

Az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, de egyes esetekben magasabb lehet a július 25-én meghatározott ponthatárnál.

A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak a hirdetményben közlik a vizsga időpontját is, de az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 24-én hirdetik ki. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg legkésőbb augusztus 31-ig.

A pótfelvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzésekre és a szakokra vonatkozó információk a felvi.hu oldalon találhatók.

A következő táblázatban összegyűjtöttük, mennyibe kerül egy félév az idei év tíz legnépszerűbb, nappali tagozatos alapképzésén.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!