A kivándorlók közel harmada nem tervezi, hogy valaha visszatérne Magyarországra- hirdetés -Szomorú tendenciát mutatnak a népszámlálási adatok.

 

Több, mint félmillió magyar gondolkozik azon, hogy elhagyja az országot, írja a HVG a kis népszámlálás nyilvánosságra hozott adataira hivatkozva.

A 16–64 év közötti népesség tagjai közül 8,4 százalék tervei között szerepelt, hogy rövidebb-hosszabb időre, vagy akár véglegesen is kivándorol. Az ezt tervező 542 ezres népesség közel fele legfeljebb ötévi távolléttel kalkulált, 29 százalék viszont akár örökre is elhagyná Magyarországot.- hirdetés -
loading...

Tavaly a brüsszeli statisztikusok az EU-ban és néhány további európai államban (beleértve Norvégiát, Svájcot, Izlandot) élő magyar állampolgárok számát 424 ezerre becsülték. Az ENSZ 2017-es demográfiai jelentése 637 ezer főre becsülte a világ különböző pontjain élő, Magyarországon születettek összlétszámát (ebbe beletartoznak az 56-osok is).

Ahhoz képest, mennyien szeretnének külföldön szerencsét próbálni, egyre kisebb azoknak a száma, akik a hazatérést tervezik: 2010 és 2016 között csupán 60 ezer olyan magyar állampolgár tért haza, aki azt megelőzően legalább egy éven keresztül külföldön élt, dolgozott vagy tanult.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!