8 érdekesség amit nem tudtál az ifjú uralkodókról- hirdetés -A világ számára a királyok élete könnyű és gondtalannak tűnhet, pedig képzeljétek az életüket teljes mértékben átszövik és meghatározzák az ősi hagyományok. Mindennapjaik szorgos ütemterv alapján mennek.

Mutatunk pár dolgot arról, hogy bizony a királyi családok élete meglehetősen…körülményes.

 

1. Királyi gyermek születése

Nagy Britanniában nagy a titkolózás. A királynő az első aki tájékoztatást kaphat az örökös születéséről. Vilmos herceg a harmadik gyermekről már egy szigorúan titkosított telefonon beszélt a nagymamának.
A szülésben segítő válogatott orvosokból és ápolókból álló csoporttal szigorú titoktartási szerződést íratnak alá.

A trónörökös születését általában valami különleges eseménnyel teszik emlékezetessé. A Bhután Jigme király például elrendelte 108.000 fa ültetését 2016 februárjában mikor a felesége Jetsun világra hozta a kicsit.

 

2. Nem egyszerű a névválasztás sem

A hercegek és hercegnők általában 3-4 névvel is rendelkeznek. Az egyik nevük általában egy megyét vagy tartományt is jelöl, tehát így lett Vilmos brit királyi herceg, Camebridge hercege vagy Svédországban Esztella Svéd királyi hercegnő, Östergötland hercegnője.

A baba születésének idején tömeg gyűlik össze a kórház körül és az emberek fogadásokat kötnek a baba nevére. Ők és a sajtó türelmetlenül várják a királyi család megjelenését.

A királynő harmadik unokájának nevét két nappal a születése után jelentették be. Akkoriban a legnagyobb esélyesek az Artúr és James voltak. Vilmos herceg egyébként Jack-nek szerette volna hívni a fiát de végül is Louis lett ami “híres harcost” jelent.

 

3. Ajándékok a hercegeknek, hercegnőknek

A rokonok az ajándékozáskor képesek túlzásba esni. Persze megtehetik… Carlo Middleton az unokájának egy zebrát ajándékozott, lovagló felszereléssel. Charles herceg egy 18.000 Fontot érő faházat és egy Aston Martin-t ajándékozott unokájának. George herceg autógyűjteménye is tele van már.. Apjától egy Volkswagen GTI-t kapott, Pippa nénikéjétől egy Jaguárt, Beyonce-től egy Bugatti-t, Helen Mirren-től, Elton John-tól és Paul McCartney-től egy Rolls Royce-ot.

 

4. A gyerekek öltöztetése

Az uralkodóház tagjai nem öltözködhetnek akárhogyan. Még a gyerekeknek is elegánsnak kell lenniük. Persze azért ha nagyon meleg van vehetnek fel lazább ruhát.

 

 

George Hercegnek 8 éves koráig rövidnadrágot kell viselnie de összességében hasonlítania és passzolnia kell apja öltözékéhez. Kockás ing, pulóver. A hercegnő és a kislánya ruhájának is összhangban kell lennie.

 

5. Gyerekjátékok és szórakozás

 

Az uralkodóházban nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a gyerekek sokat sportoljanak. Tabletet használni például tilos. A gyereket szigorúan szabályozzák, hogy mennyit foglalkozhatnak elektronikus “kütyükkel”. Helyette kerékpároznak, kutyát sétáltatnak és játszótéren játszanak. A belga királyi család például nagyon szeret síelni a gyerekekkel.- hirdetés -
loading...

Olyan játékokkal játszhatnak amik fejlesztik a memóriát és a logikát. Erre különleges figyelmet fordítanak. A brit királyi családban a gyerekeknek például tilos a Monopoly.

 

Természetesen ezeknek a gyerekeknek is vannak kedvenc játékaik amik mindig velük utaznak. Norvégia hercegnőjének Ingridnek például ez a selymes kis oroszlánplüss a kedvence. A spanyol király idősebb lányának pedig ez a rózsaszín… kacsa?! 🙂

 

6. A gyerekek nevelése

Maria Teresa Borello a bébiszittere a Camebridge-i családnak. Mindenhova kíséri őket ahol szükség van a segítségére a gyerekek felügyeletében. Vilmos herceg, Diana hercegné tanítását sem tiltja a gyerekektől: “Tégy amihez csak kedved van… csak vigyázz sose kapjanak el.”

 

Charlene, a Monacói hercegnő és párja születésük után mindig a gyerekekkel voltak amikor csak idejük engedte. Nem igazán bíztak a dadákban és a gyerekek sem fogadták nagyon el őket.

 

A királyi családok igyekeznek sok időt tölteni együtt. Ez hatalmas szerepet játszik a kapcsolatuk megerősítésében. A gyerekek sokat olvasnak, kiállításokat és színházakat látogatnak. Ezzel arra tanítják őket, hogy tiszteljék más emberek munkáját. Maguk ágyaznak be, takarítanak és segítenek az egyéb házimunkákban. Az alábbi képen a svéd Estel hercegnő épp édesanyjának segít a karácsonyi sütemények elkészítésében.

 

Az idősebb gyerekek is különös figyelmet igényelnek. A királyi család négy örököse közül mindegyik egy jezsuita kollégiumba ment tanulni. A spanyol hercegnő például katalán, galíciai, baszk, angol és kínai nyelven is tanult. Órarendükben tánc, zene és etikett leckék is vannak.

Norvégiában nagyon szigorú szabályok vannak. Ingrid hercegnő már 6 éves korában nyilvános beszédet tartott és 12 éves korában megbízták az Ifjúsági Téli Olimpai játékok nyitóbeszédének megírását 2016-ban.

 

7. Öröklési jog

Az öröklési jog fontos téma és ez uralkodóházanként eltér. Jaques herceg a monacói trón örököse. Még úgy is, hogy Gabriella hercegnő korábban született. Vincent dán herceg joga magasabb mint a húgaié, csupán mert 26 perccel korábban született.

 

Japában a lányok nem lehetnek örökösök ezért Akihito császár unokái közül csak a legfiatalabb a 12 éves Hisahito herceg uralkodhat.

 

8. Uralkodói feladatok nagyon fiatalon

 

Az ifjú hercegek és hercegnők is nagy szerepet játszanak az országukban és nemzetközi ügyekben. Hiába akart a Monacói herceg otthon játszani, követnie kellett az anyját egy teljesen más országba. A marokkói herceg, Moulay Hassan már 10 évesen is követte az apját a hivatalos találkozókra aki nem engedett ebbe beleszólást másoktól.

 

A brit pár mindig szakít időt egy kis kikapcsolódásra bármerre is utazzanak. Náluk a család az első.

Ti mit gondoltok?!

forrás


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!