Az állami Híradó rasszista és még lop is.- hirdetés -A HVG megteszi a szükséges lépéseket.

Az állami média tegnap esti hírműsorában hosszú perceket szentelnek annak a kardinális kérdésnek, hogy az LMP parlamenti frakciója miért alkalmaz egy afgán származású, magyar állampolgárt. Janan Mirwais az ELTE Jog- és Társadalomelméleti Tanszék óraadója és emellett a párt társelnökének, Szél Bernadett a tanácsadója.

 

Csárdi Antal: Janan Mirwais kiváló munkatársunk

Csárdi Antal: Janan Mirwais kiváló munkatársunk

 

 

A Híradó készítői azon szörnyülködnek, hogy Csárdi Antal, az LMP képviselője kiváló munkatársként beszél Jananról, sőt viszonyukat barátinak mondja. A műsor ezt követően véletlenszerűen megkérdezett LMP-seket vág be, akik viszont nem pontosan tudják megmondani, hogy a szakértő pontosan mit is csinál a képviselőcsoport mellett. Ellenben az állami média munkatársaival, akik kiderítették, hogy Janan tanácsadóként tanácsokat ad, elkíséri az LMP politikusait, és rendszeresen végighallgatja a sajtótájékoztatókat.

A döntőnek aligha nevezhető befolyás ellenére, Jannanról közeli képeket is mutatnak, amelyekről jól látszik, hogy némileg sötétebb árnyalatú bőrszínnel rendelkezik, mint a tévénézők többsége. Emellett azt is fölróják neki – a Magyar Időkre mint objektív forrásra hivatkozva –, hogy pert indított mert 2013-ban nem engedték be egy szórakozóhelyre. A Híradó-Magyar Idők rasszistaduó ebből azt hámozza ki, hogy a 4 éves kora óta Magyarországon élő, magyarul tökéletesen beszélő, magyar állampolgár egyetemi oktató „maximálisan elkötelezett a migránsok felé”.- hirdetés -
loading...

Az nem teljesen világos, hogy az esetnek mi az apropója, lévén a kormány által még januárban betámadott szakértő akkor közleményben maga cáfolta az ellene fölhozott vádakat. Az aktualitást talán az adja, hogy Dr. Janan Mirwais egy korábbi videóban azt fejtegeti, hogy ha Magyarországon jelentős muszlim közösségek élnének, azokat könnyen fanatizálhatná a kormány retorikája. Erről a videóról van szó:

 

Janan Mirwais: Amíg meg nem szólalok, én vagyok a migráns, az ördög maga

Szél Bernadett afgán származású, de magyar állampolgár szakértője azt mondja, rajta keresztül támadják most az LMP-t. Nem gyűlöletet, hanem félelmet lát Magyarországon.


Mint látszik, a felvétel szintén januári, munkatársaink készítették, és oldalunkon jelent meg, Az állami Híradó pedig egyszerűen lenyúlta: a tudtunk és beleegyezésünk nélkül saját műsorában fölhasználta.  A HVG megteszi a szükséges lépéseket, egyben fölszólította a közmédiát, hogy haladéktalanul távolítsa el a jogosulatlanul fölhasznált videót a neten elérhető tartalmai közül.

 

forrás: hvg.hu


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!