17 ‘japán dolog’, aminek az egész világon el kellene terjednie- hirdetés -Kétség sem fér hozzá, hogy Japán egy egészen egyedülálló ország, ahol minden évben hihetetlen mennyiségű fejlesztés és izgalmas találmány lát napvilágot. Ezeket az innovációkat vizsgálva pedig néha tényleg olyan érzése támad az embernek, hogy Japán fényévekkel a világ többi országa előtt jár. Az alábbi listán 17 olyan briliáns japán dolgot gyűjtöttünk most össze, melyeket biztos, hogy a világ minden országában szívesen látnának az emberek.

 

 

 

1Nyilvános testmozgás.

hoshinoresort.com

Nemcsak a parkokban, de az iskolákban és a munkahelyeken is napi rendszerességgel tartanak átmozgató testedzést.

 

2Kényelmes tájékozódás a metróban.

lakatan.net

Minden metróállomást egy betű és egy szám jelöl, ennek megfelelően még az is könnyedén tájékozódhat a tömegközlekedésben, aki egyáltalán nem beszél japánul.

 

3Kényelmes és gyors levélfeladás.

machida-road.seesaa.net

Az áruházak mellett kihelyezett postaládáknak köszönhetően az embereknek nem kell sorban állniuk a postán, ha levelet szeretnének feladni.

 

4Kényelmes jegeskávé.

misteriosdomundo.org

Az áruházakban ilyen jéggel teli műanyag poharakkal találkozhatunk, melyre csak kávét kell töltenünk a boltból kifele menet és már kész is a friss jegeskávénk.

 

5Gyorsleves-automaták.

ofpof.com

Azokban az üzletekben, ahol instant tésztákat árulnak, egyúttal forróvízzel töltött automatákat is kihelyeznek, hogy a sietős vásárlók akár ott helyben el is készíthessék maguknak az ennivalójukat.

 

6A benzinkutak töltőpisztolyai fölülről lógnak.

Ennek köszönhetően teljesen mindegy, hogy a gépjárművünk melyik oldalán van a tanksapka, mindenhogy könnyedén tankolhatunk.

 

7Nyilvános futópályák a parkok körül.

livejournal.com

Munka után bárki futó-cuccba öltözhet és kocoghat egy jót az egyik közeli futópályán.

 

8Csomagolt főtt tojás.

sybaritica.me

Hasznos lehet azok számára, akiknek minden másodperc fontos reggelente.

 

9Mosdókagyló és WC-tartály egyben.

ofpof.com

Ennek köszönhetően a kézmosás során felhasznált víz azonnal újrahasznosításra kerül.- hirdetés -
loading...

 

10Ételrendelő automaták az éttermek bejáratánál.

meekhao.com

Ennek köszönhetően kényelmesen és jelentősen gyorsabban rendelhetik meg a vendégek a kívánt ételeket.

 

 

11Kerékpáros esernyőtartó.

gadoo.com

A legtöbb kerékpárt már alapból így, esernyőtartóval felszerelve árulják. Ötletes, nem?!

 

12Nyilvános fürdők.

wikimedia

Mivel a munkáltatók is tudják, hogy milyen fontos a pihenés, ezért számos munkahelyen nyilvános fürdőt biztosítanak a munkások számára, hogy egy kicsit levezethessék a stresszt és kipihenhessék magukat munka után. Az ilyen fürdőkben általában medence és szauna is található, melyeket az ott dolgozók teljesen ingyen használhatnak.

 

13,,Vajreszelő”.

therichest3.imgix.net

Egy ilyen szerkezet és többé sosem fog gondot okozni a nehezen kenhető vaj.

 

14Ingyen esernyők.

cherkassy.yoshi-fujiwara.ua

A buszmegállókban és irodaházak bejáratainál gyakran találkozhatunk ingyenes esernyőkkel, melyeket az emberek rossz idő esetén bármikor ingyenesen magukkal vihetnek, majd másnap visszahozhatnak.

 

15Automata kerékpárgarázs.

upsocl.com

A kétkerekű járművek parkolási problémájának megoldása céljából a városi hatóságok úgy döntöttek, hogy földalatti automata kerékpártárolókkal próbálják meg orvosolni a problémát.

 

16Hűtőhab.

shifteast.com

Ennek a boltokban kapható spraynek a segítségével egy speciális gélt fújhatunk magunkra, mely tökéletesen, akár több órán át is képes hűteni a bőrt egy forró nyári napon.

 

17,,Dispen Pak” csomagolás.

amazon.co.jp

Nem létezik ennél zseniálisabb találmány a mártások és fűszerek gyors és kényelmes adagolásához. Csak meg kell törni középen a csomagolást, melynek tartalma azonnal a kívánt helyre hull. Egyszerű és zseniális!

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!