Guardian: Itt az ideje kirúgni Magyarországot az EU-ból- hirdetés -Owen Jones kemény kritikával illette Magyarországot, és nem érti, eddig miért nem vonták felelősségre.

 

Magyarországot kritizálja cikkében a brit Guardian publicistája, Owen Jones.

“Magyarország megcsúfolja az EU értékeit. Itt az ideje kirúgni”

– hangoztatja már a címben, de a következő sorokban is markáns véleményt fogalmaz meg az országról.

Szerinte elfogadhatatlan, hogy az EU tagállamaként hazánk – szerinte – mindenféle következmény nélkül felrúgja az alapvető demokratikus normákat és az emberi jogokat, és egyre inkább egy “tekintélyelvű rémálommá” válik.

Jones azt kifogásolja, hogy Orbán Viktor büszkélkedik az illiberális demokráciával, a parlament szinte lehetetlenné tette a menedékjog iránti kérelmeket, és bűncselekménnyé nyilvánították a migránsok és a menekültek segítését, emellett 25 %-os adót vetettek ki a bevándorlást támogató nem kormányzati szervezetek finanszírozására.

Megemlíti azt is, hogy törölték a melegpropagandával vádolt Billy Elliot musicalt, és a Soros György és a CEU ellen indított kampányokat is.

A Guardian publicistája- hirdetés -
loading...

nem érti, Magyarország hogy lehet még az Európai Néppárt tagja, és miért nem vonják felelősségre.

Szerinte az a legkevesebb, hogy a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerint – amely kimondja, hogy “minden EU-országnak tiszteletben kell tartania az EU értékeit” – elveszik Magyarország szavazati jogát és más szankciókkal sújtják.

“Magyarország – az egyre inkább autoritárius Lengyelországgal együtt – teljesen megcsúfolja az EU demokrácia és az emberi jogok iránti elkötelezettségét. 2016-ban Luxemburg külügyminisztere felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországot ki kellene zárni az EU-ból a menekültekkel való bánásmód miatt. Igaza volt”

– írja Jones.

Elismeri, hogy az unió jelenleg több válságon megy keresztül, de azzal csak még inkább veszélybe sodorhatja a fennállását, ha elfogadja, ha a tagállamok a tekintélyelvűség felé tartanak.

A cikk alatt többen is megírták véleményüket Jones gondolatairól.

Az egyik kommentelő egyenesen a szerzőnek üzent:

“Nem panaszkodhatunk az EU-országokra, miközben mi épp kilépni készülünk, Owen”

– szól a csattanós válasz, amivel többen is egyetértettek.

 

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!