Nagyot változik az időjárás, erre kell készülni a hét második felében- hirdetés -Nincs túl jó hírünk.

 

Szerdáig marad a kánikula

Egészen a hét közepéig örülhetünk a jóidőnek, ám addig sem maradéktalanul. Kedden A sok napsütés mellett elsősorban a délután második felétől lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi felén alakulhat ki zápor, zivatar. De ez igaz az ország egész területére, mindenhol lehet számítani záporra, zivatara, heves széllökésekre.

Szerdán kevésbé és erősebben felhős időszakok és területek váltakoznak. Többfelé várható zápor, zivatar; heves zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél délután a Dunántúlon északnyugatira fordul, és megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Ám a hét második fele már nem lesz ilyen jó, a lapozás után megmutatjuk, mi vár ránk a hét vége felé.

 

 

Eső és lehülés

Csütörtökön aztán jön a lehülés. A sok felhő mögül már csak néha-néha bújik elő a nap, több helyen várható csapadék: nyugaton inkább eső, zápor, keleten jellemzően zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, sőt viharossá is alakulhat. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.- hirdetés -
loading...

Péntek: A gyakran változó felhőzet mellett csak rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Északnyugaton néhol, másutt többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szombat: A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap: Változóan felhős lesz az ég, több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul – írja a met.hu.

 

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!