A 7 éves kislányon egyre több kék folt jelent meg – mikor édesanyja megtudta miért már túl késő volt- hirdetés -Te mit tennél, ha észrevennéd, hogy a lányod testén hirtelen egyre több furcsa kékes-lilás folt jelenik meg minden ok nélkül? Ez ugyanis egy elég komoly betegségnek, a meningitisnek a jele is lehet.

Mikor Aimee és Craig összeházasodtak, nagyon boldogok voltak, hogy Aimee 7 éves kislánya Brogan lesz az egyik tanú.

14 nappal később a kislányon piros foltok jelentek meg, de ezt senki sem tartotta furcsának. A foltok egy idő után az egész testén megjelentek, erre viszont már felfigyelt az édesanya.

Elvitte kislányát a Birmingham-i kórházba ahol azonnal megállapították, hogy agyhártyagyulladása van.

Ennek a betegségnek a leggyakoribb tünetei: fejfájás, piros foltok a testen, nyakmerevség, láz, zavart gondolkodásmód, hányás, fény- és hangérzékenység.
Az agyhártyagyulladás egy komoly betegség, amelyet ha nem kezelnek időben, komoly szövődményekhez is vezethet. Brogan esetében a betegség azt jelentette, hogy bal lábát térdtől lefelé amputálni kellett, mert az élete veszélyben volt.

“Azon a napon megváltozott az életről alkotott képen, teljesen más dolgok kerültek előtérbe.- mondta Aimee a Daily Mailnek.- hirdetés -
loading...

Brogan nagyon bátor volt, mikor az orvosok elmondták neki, hogy az egészsége érdekében bal lábát térd alatt  amputálni kell.

A kislány rengeteg segítséget kapott, családja és barátai is készen álltak, hogy segítsenek neki. Két évvel a szörnyű megrázkódtatás után a kislány protézist kapott, amivel most már nagyon jól bánik.

Sajnos egy idő után a betegség miatt a kislány jobb lábát is amputálni kellett térd alatt és ezért ismét egy hosszú rehabilitációs folyamaton kellett keresztül mennie.

 

Ez a történet is jól mutatja, mennyire fontos figyelnünk minden apró részletre, ami gyermekünkkel kapcsolatos. Kérjük oszd meg ezt a cikket, hogy jobban meg tudjunk előzni a hasonló eseteket.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!