Történelmi találkozó: először tárgyalt egymással Trump és Kim Dzsongun- hirdetés -Szingapúrban ültek egy asztalhoz, de azt egyelőre nem lehet tudni, kinek használhat többet a csúcs.

 

Bár többször sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán megvalósul-e, végül mégis sor került az amerikai elnök és az észak-koreai vezető csúcstalálkozójára a szingapúri Sentosa szigetén, helyi idő szerint kedden reggel 9 órakor.

A két politikus nagyjából 12 másodpercig fogott kezet, pózoltak a fotósoknak, majd bevonultak a szállodába, a tárgyalás helyszínére. Trump előtte azt nyilatkozta, biztos benne, hogy hatalmas siker lesz a találkozó, Kim pedig arról beszélt, nehezen jutottak el idáig, de végül sikerült túllépniük minden akadályon.

Miközben a terem felé tartottak, Kim állítólag azt mondta, sokan a világon azt fogják hinni, ez az egész csak egy álom, vagy részlet egy sci-fi filmből.- hirdetés -
loading...

A kézfogás:

Első körben 41 percig beszélgettek négyszemközt, mindössze tolmácsok jelenlétében. Ezután több másik politikus – például Mike Pompeo és Ri Yong-ho külügyminiszter – is csatlakozott hozzájuk, és kezdetét vette a kibővített tárgyalás.

Ezután közösen munkaebédre indultak, ahol tovább folytatják az egyeztetést. A terv az, hogy Trump magyar idő szerint délelőtt 10-kor nyilatkozik a sajtónak arról, mit értek el.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!