100 kilométeres széllel támad a vihar Magyarországra- hirdetés -Eddig sem volt igazán jó idő, de arra, ami most jön, nemigen számítottunk.

 

Észak-nyugat felől szupercellák érkeznek, de északkeletről is zivatarokat várhatunk – írja az Időkép.

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat az egész országra. Délnyugatról zivatarlánc érkezésére kell számítani.

A zivataros tájakon nagy mennyiségű csapadék hullhat. A leghevesebb zivatarokat akár 100 km/órás szél, 2-5 centis jég is kísérheti.

A nyugati országrészt már elérte a vihar. Fákat, villanyvezetékeket döntött ki és háztetőket rongált meg kedd délután Nagycenk és Pereszteg környékén egy gyorsan átvonuló vihar, ezerháromszáz fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Folyamatosan érkeznek a bejelentések, a hivatásos tűzoltók mellett önkéntes tűzoltók is segítenek a károk felszámolásban. A viharban eddig senki nem sérült meg.

Ez a zivatarfelhő Pápa felől érkezik.

Egy szupercella:

Ezt pedig a Bakony felett fotózta az Időkép stábja.

A Ság-hegyet is elérte a vihar.- hirdetés -
loading...

Vas megyében diónyi méterű jéggel támadt a vihar:

Nagycenken jég esett:

Tombolt a vihar Fertőhomokon:

Szombathelyen is jég esett:

Az időkép szerint nem javul az időjárás. Szerdán egy hidegfront hatására újabb záporokra, zivatarokra kell készülni. Ismét lehetnek heves viharok felhőszakadással, jégesővel. A szél délutántól északira-északkeletire fordul, egyre többfelé megélénkül, zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetnek. Hajnalban 15-21, délután 24-31 fok várható.

Csütörtökön is többfelé szükség lesz az esernyőkre, nyugaton eső, máshol inkább záporok, zivatarok lehetnek. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. 19 és 26 fok között alakul a maximum-hőmérséklet.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!