Négy és félmilliós jutalmat kaptak fejenként a pénzügyminiszter emberei a választás előtt- hirdetés -A munkaidőben amúgy is elvégzendő feladatok végrehajtásáért kapták a hatalmas bónuszt.

 

Varga Mihály az április 8-i választás előtt megjutalmazta munkatársait: az akkor még Nemzetgazdasági Minisztérium (ma már újra Pénzügyminisztérium) dolgozói két részletben, összesen 7,8 milliárd forint pluszpénzt kaptak – írja a 24.hu.

A jutalmat azért kapták, mert elvégezték a munkájukat, azaz “a fejlesztéspolitikai célokról szóló kormányhatározat alapján, az uniós támogatások lehívásának felpörgetésére előírt célfeladatokat” teljesítették.

A plusz pénzt tehát a főmunkaidőben amúgy is elvégzendő munkájukért kapták. A jutalom maximális összege elérhette a 24 havi munkabért. A pénzt nagyrészt uniós támogatásból fizették.

A 24.hu közérdekű adatigénylést nyújtott be a minisztériumhoz. A tárca válasza szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium 7,8 milliárdot fizetett ki két részletben. AZ első körben 1 699 fő, a második körben pedig 1 788 fő kapott pluszpénzt.

Ez azt jelenti, hogy Varga Mihály munkatársai a tavalyi rendes fizetésük mellett fejenként és átlagosan durván 4,5 millió forint extrapénzhez jutottak. A 24.hu számításai szerint a munkatársak keresetét egyévnyi (havi 375 ezer forintos bérnek megfelelő) összeggel fejelték meg.- hirdetés -
loading...

A csúcsvezetők ennél sokkal többet kaphattak: a maximálisan adható, 24 havi jutalommal számolva, azaz 100 százalékos teljesítés esetén egy helyettes államtitkárnak – havi 748 ezer forintos bérét figyelembe véve – csaknem 18 millió forint járt – számolta ki a 24.hu.

 

 

Mit tervez a Pénzügyminisztérium?Varga Mihály, a volt nemzetgazdasági miniszter az új ciklusban már pénzügyminiszter lesz, mivel visszaváltoztatják a tárca nevét, de a feladata a régi marad. Beszédében elsősorban a versenyképesség növelését, a vállalkozások támogatását, a közterhek további csökkentését, a stabil bankrendszert és a teljes foglalkoztatottságot emelte ki célként a következő évekre.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!