Ilyennek képzelték el a mindennapjainkat a bő 100 évvel ezelőtt élő emberek- hirdetés -A jövő kérdése mindig is nagy izgalomban tartotta az emberiséget. Nem volt ez másképp az 1900-as években sem, amikor a német Hildebrand csokoládégyár arra kérte a fogyasztóit, hogy egy pár mondatban írják le, milyennek képzelik az életet 100 év múlva, vagyis napjainkban, a 2000-es évek elején. A legérdekesebb ötleteket végül profi grafikusok segítségével illusztrálták és a csokoládékkal együtt árulták, így most mi is megnézhetjük, hogy mi az ami bejött és mi az ami nem, a bő száz évvel ezelőtt élő emberek jóslataiból.

 

 

1Úgy gondolták, hogy a vízen járás teljesen hétköznapi, megszokott cselekvés lesz.

wikimedia

 

2Ahogy a repülést is teljesen rutin közlekedési módnak gondolták.

wikimedia

 

3Repülés közben találkozó szomszédok.

wikimedia

 

4A komplett városrészek-lakótelepek ‘elköltöztetését’ szintén hétköznapi feladatnak gondolták.

wikimedia- hirdetés -
loading...

 

5Vonat+hajó hibrid, ami előtt nincs akadály. Itt még azért nem tartunk.

 

6Emberek, akik egy olyan eseményt néznek, ami egy teljesen másik helyszínen történik. Ez azért nagyon emlékeztet a TV adásokra vagy az online közvetítésekre.

wikimedia

 

7Tető a város fölött, így az időjárás nem befolyásolja a városban élők életét. Ötletesnek tűnik, de sajnos megvalósíthatatlan.

wikimedia

 

8Mozgó járdák, hogy az embereknek ne kelljen sétálniuk. Neem, ilyen sincs, bár a mozgólépcsők azért némileg hasonlítanak erre.

wikimedia

 

9Időjárás-befolyásoló gép.

wikimedia

 

10Repülő tűzoltók.

 

 

 

11Ezen a képen pedig a 2000-es évek operaelőadásai után hazainduló közönséget láthatjuk, a létező legváltozatosabb járművek segítségével.

wikimedia

 

12Bár tény, hogy a mai világban rengeteg minden automatizált, a fodrászokat azért még nem sikerült helyettesíteniük a gépeknek.

wikimedia

 

13Ez olyasmi lehet, mint a Skype vagy a videotelefonálás.

wikimedia

 

14Robot-zenekar.

wikimedia

 

15Az akkor élő emberek úgy gondolták, hogy a tudást közvetlenül az agyunkba sugározzák majd. Persze van internetünk, de azért még nem egészen így működik az “oktatás”.

wikimedia

 

16A modern technológia fejlődése miatt úgy gondolták, hogy sok gyerek sosem fog olyan állatokkal találkozni, mint például a lovak. Erre azért egész jól ráhibáztak a 20. század elején élő emberek.

wikimedia

 

17A 19. század közepén született francia illusztrátor, Albert Robida szintén előszeretettel játszott el az emberiség lehetséges jövőjének kérdésével. Ezen a képen például egy fülhallgatóval sétáló férfit ábrázolt.

wikimedia

 

18A művész úgy gondolta, a könyveket nem csak olvasni, de hallgatni is lehet majd. És milyen igaza lett!

 

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!