A földekre küldené dolgozni a magyar fiatalokat a migránsszendvicses miniszter- hirdetés -A mezőgazdaság versenyképességének, az ágazat fejlődésének a munkaerőhiány enyhítése, illetve a fiatalok bevonása a kulcsa – jelentette ki Nagy István agrárminiszter-jelölt az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Fotó: Agrofórum

Az afrikai sertéspestis Hevesi elterjedésének okát oly briliánsan megfejtő tárcavezető szerint a bevonás érdekében olyan támogatási rendszert kívánnak kiépíteni, amely lehetőséget teremt a munkaadóknak arra, hogy ne idénymunkaszerűen foglalkoztassák az embereket, hanem teljes állásban. Ugyanakkor új fejezetet nyitnának a vidékfejlesztési pályázatok, a fiatal gazda támogatások területén – fűzte hozzá.- hirdetés -
loading...

Felhívta a figyelmet arra, hogy miközben

az agráriumban egyre égetőbb a munkaerőhiány, vidéken 150 ezer ember végez közmunkát.

Ebben a helyzetben, megfelelő ösztönzők kialakításával, legalább 50 ezer embert fel tudna szívni az agrárium. Ugyanis a fejlődés feltétele, hogy lesz-e aki ellátja a jószágot, leszüreteli a gyümölcsfát és felül a traktorra – írja az MTI.

A párját ritkító magyar szamóca leszedése egyelőre mindenesetre meglehetősen bizonytalan projekt, tekintve, hogy amíg a miniszter által lefestett paradicsom nem száll le a földre, addig még az ukrán napszámosok is inkább Lengyelországba járnak dolgozni, mint hozzánk.

 

 

forrás: 168ora.hu


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!