24 meglepő tény, amitől még a sokat látott embereknek is könnyedén leesik az álluk- hirdetés -Bármennyire is okos és tanult emberek vagyunk, mindig ér majd bennünket olyan érdekes meglepetés a világ dolgaival kapcsolatban, melyek hallatán szó szerint leesik az állunk. Ez persze valahol normális és teljesen természetes, hiszen élete végéig tanul az ember és nem létezik olyan személy a Földön, akinek ne lehetne újat mondani vagy mutatni valamilyen témával kapcsolatban. Az alábbi listával is ezt a fajta “döbbenetet” szeretnénk most elérni, ezért 24 kevésbé ismert, de roppant izgalmas tényt gyűjtöttünk össze nektek a lehető legváltozatosabb témákban szörfözve.

 

 

1A gyémánt valódiságának vizsgálatára létezik egy nagyon egyszerű módszer, melyhez csak a leheletünkre van szükség: a hamis gyémántra lehelve ugyanis az bepárásodik, míg a valódi gyémánt átlátszó marad.

forrás

 

2Egy levágott fejű csótány több hétig is képes élni, utána is csak azért hal meg nagy valószínűséggel, mert éhen hal.

forrás

 

 

3Galileo Galilei középső ujját a firenzei Természettudományi Múzeumban őrzik.

forrás

 

4Az iPhone, a Rubik-kocka és a Harry Potter könyvek az emberiség történelmének legtöbbet eladott termékei.

forrás

 

5A Mona Lisa éveken keresztül Bonaparte Napóleon hálószobájában csüngött a falon.

forrás

 

6Az összes ismert érzékszervünkön túl létezik még egy kevésbé ismert emberi érzékszerv, a propriocepció. Ez a különböző testrészeink testhez viszonyított helyzetének érzékelésének képessége.

forrás

 

7A brazíliai Rio Grande do Norte állam ugyan csak a brazil lakosság kevesebb, mint 5%-ának ad otthont, mégis innen kerül ki a brazil modellek több, mint 70%-a.

forrás

 

8A banán azért görbe alakú, mert növekedés közben folyamatosan próbál a napfény felé kúszni.

 

 

 

9A ‘Mayday’ egy vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés, melyet az S.O.S. helyett használnak a hang alapú (rádió) kommunikációkban.

forrás

 

10Spanyolul az ‘esposas’ kifejezés egyformán jelent bilincset és feleséget.

 

 

11A Twitter logójában látható madárnak van neve, Larry-nek hívják. Ezt a nevet a megalkotója adta neki a népszerű kosaras, Larry Bird után.

forrás

 

12Nepál fennsíkjaiban olyan óriás méhek élnek, melyek testhossza a 3 centimétert is elérheti. Ezek a méhek olyan különleges mézet termelnek, melynek elfogyasztása hallucinációt okozhat.

forrás- hirdetés -
loading...

 

13Amikor lefogyunk vagy meghízunk nem veszítünk vagy termelünk zsírsejteket, pusztán a meglévő zsírsejtjeink változtatják a méretüket.

forrás

 

14Az ember testében található mikroorganizmusok 99%-a teljesen ismeretlen a tudomány számára.

forrás

 

15Albert Einstein utolsó szavai örökre ismeretlenek maradnak, mivel németül mondta őket az őt gondozó nővérnek, aki maga nem beszélt németül.

forrás

 

16A vékony papírlapok okozta vágások fájdalmasabbak, mint a más éles tárgy okozta sebek, mivel itt legtöbbször nem keletkezik elegendő vér ahhoz, hogy ellepje a sebet, így a seb ki van téve a levegő irritálásának.

 

 

 

17A brit királyi család vérrokonságban áll III. Vlad, más néven Karóbahúzó Vlad, havasalföldi fejedelemmel, akit egyébként Drakula-gróf néven ismert meg a világ.

forrás

 

18Egy forró fürdővel közel annyi kalóriát égethetünk el, mint félóra sétával.

forrás

 

 

19. 2011-ben Észak-Korea félmillió dollárt (130 millió forint) adományozott a földrengés sújtotta Japánnak.

forrás

 

20Salvador Dali bajusza (amit egyébként 2017 júniusában exhumáltak) a művész egész életében ugyanúgy állt.

forrás

 

21Körülbelül 10 milliószor kellene kattintanunk az egerünkkel ahhoz, hogy az ujjunk mozgatása révén 1 kalóriát elégessünk.

forrás

 

22A ,,nyers” vízből készült jégkocka befehéredik, míg az először megfőzött és utána lefagyasztott víz átlátszó marad.

forrás

 

23Egy mai okostelefon éves töltésének díja (áramfogyasztás szempontból) kevesebb, mint 1 dollár, vagyis körülbelül 250 forint.

forrás

 

24Charles Darwin volt az első ismert ember, aki úgy döntött, hogy görgőket szerel a széke lábára, hogy könnyebben mozoghasson az irodájában.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!