Azért van Magyarországon sertéspestis, mert egy migráns eldobott egy szendvicset – mondta az új agrárminiszter- hirdetés -Nagy István a parlamenti bizottsági meghallgatásán fejtette ki véleményét sok más mellett erről is.

Hétfőn hallgatta meg az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága Nagy Istvánt, akit Fazekas Sándor utódjának kért fel új kormányában Orbán Viktor. Az új miniszter először bemutatkozott, majd hosszan beszélt a terveiről, főleg szakmai kérdéseket érintve – írja az Index.

Az előadásban a mezőgazdasággal kapcsolatos témák mellett azért a Fidesz politikáját alapjaiban meghatározó migránsozás is előkerült, annak kapcsán, amikor a miniszter az afrikai sertéspestisről beszélt.

Szerinte ugyanis ez a betegség úgy kerülhetett be Heves megyébe, hogy egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megtalált egy vaddisznó, és ettől megbetegedett.- hirdetés -
loading...

Hogy ezt pontosan mire alapozza Nagy István, arra nem tért ki az előadásában.

24.hu az ügy nyomán megkérdezte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, honnan és milyen úton jutott a sertéspestis Heves megyébe, miként kerülhette ki a határ menti megyéket.

A NÉBIH válaszában azt írta, feltehetően illegálisan behozott, felelőtlenül eldobott, sertéshúst is tartalmazó élelmiszer okozhatta a Heves megyében talált vaddisznóknál a fertőzést. Azt viszont nyilván nem lehet pontosan megmondani, ki a felelős ezért.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!