Érdekes tények Kínáról, amik teljesen le fognak nyűgözni- hirdetés - 

 

 

 

Kínai civilizáció. Itt több ezer csodálatos találmány született, amelyek megváltoztatták az egész világot. És még ma is sok meglepetés vár ránk.

 

 

 

 

 

 

 

Összegyűjtöttünk fotókat, amelyek azt mutatják, hogy a mindennapi élet Kínában is nagyon eltér a miénktől.

MINDENT MEGESZNEK, AMI MOZOG. A szupermarketek széles választékban kínálnak vadon élő állatokat: krokodilok, teknősök, cápák, békák, kutyák, macskák, csótányok és kukacok.

A GYEREKEK LYUKKAL ELLÁTOTT NADRÁGOT VISELNEK, HOGY KÖNNYEN ELVÉGEZZÉK A DOLGUKAT ÉS A PIZSAMÁK UTCAI VISELETE IS TELJESEN NORMÁLIS. A 2-3 éves korú gyermekek egy lyukkal ellátott nadrágot viselnek, hogy szabadon könnyítsenek magukon bárhol. Gyakran láthatunk kisgyermeket, akik az utcán teszik a dolgukat, miközben a szüleik figyelik őket.

ÉLETHOSSZÚSÁGÚ TÉSZTA TORTA HELYETT. A hosszú élettartamú tészta hagyományos születésnapi, esküvői és a holdújévre készült étel. A tészták több méter hosszúak, hogy a tálat feltöltsék.

 

 

 

 

 

A SZÜLETÉSNAPOKAT 10 ÉVENTE ÜNNEPLIK.

GYORS HAJVÁGÁS AZ UTCÁN.

LEFAGYTAM! EZ A LIBA RENDŐR! A libákat éjszakai járőrnek használják a rablók elfogására, és a hadseregben mintegy 10 ezer postagalamb van.

FEKETE TOJÁS. A száznapos tojás népszerű kínai eledel. Alapanyagul nyers kacsatojás vagy ritkábban tyúktojás (esetleg fürjtojás) szolgál, ezt három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. Vannak más konzerválási módszerek is, a felhasznált konzerváló keverék összetevői többé-kevésbé eltérőek lehetnek.- hirdetés -
loading...

ROBOTOK, AMELYEK FŐZNEK ÉS KISZOLGÁLJÁK AZ EMBEREKET.

SZÚNYOG TENYÉSZTŐ ÜZEMEK. Hetente 20 millió rovar. Kína büszkélkedhet a világ legnagyobb szúnyogüzemével a dengue-láz elleni küzdelemben. A tudósok megfertőzik a hím szúnyogokat. Amikor elengedik őket, azok megfertőzik a nőstényeket, és nem lesznek utódaik.

ETETŐK KATICABOGARAKNAK. Ezeket a furcsa papírszerkezeteket olyan különleges anyagokkal áztatják, amelyek odavonzzák a katicabogarakat: a kertekre és üvegházakra vonzzák őket, hogy megszabaduljanak a növényi tetvektől.

EGY NYÁRI TELITALÁLAT: ZÖLD BORSÓ FAGYLALT. A jégkrém Kínában született, receptje Marco Polo-nak köszönhetően Európába került. Napjainkban a kínaiak meglepően szokatlan fagylalt ízekkel rendelkeznek. A legnépszerűbb a zöld borsó fagylalt.

KÍNAI SZERENCSE SÜTIK JAPÁNBÓL. A szerencsesüti valójában nem kínai, hanem japán.

 

 

 

 

 

SZELLEMVÁROSOK ÉS 64 MILLIÓ ÜRES HÁZ. Körülbelül 64 millió elhagyott felhőkarcoló van, ahol senki sem élt. A leghíresebb szellemváros Ordos.

VAS FEGYELEM A HADSEREGBEN. Kínai katonai felvonulás lélegzetelállító látvány: több száz ember mozgása tökéletesen szinkronizálódik. Ebben rengeteg edzés van, mire elérik ezt a profi szintet. ezen kívül alkalmaznak számos módszert, ideértve a fején lévő üveg vizet, vagy a katona gallérjára rögzített tűt, hogy a fejét egyenesen tartsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!