5 hihetetlen japán étel, amiktől a hideg is kiráz!- hirdetés -A Japánok, meg úgy az Ázsiaiak általában, olykor nagyon különleges és gyomorforgató ételeket képesek magukba tömni, melyekről mi európai emberek el sem bírjuk képzelni, hogy hogyan is lehet jó szájízzel elfogyasztani.

Kitudja, lehet őket is a hideg kirázza egy jó paprikás krumpli láttán, azonban ez nyomokban sem veheti fel a versenyt a most hozott 5 elképesztő japán étellel, amik között olyan is van, ami mindenre hasonlít, csak ételre nem. Mindenesetre az ételek mellett a valódi nevüket találjátok, így ha rákerestek az interneten, biztosan fogtok receptet találni hozzá, ha esetleg úgy döntenétek, hogy elkészítitek valamelyik őrültséget.

Táncoló polip, tálban

Táncoló tintahal

Láttál már tintahalat táncolni a táladban? Akár hiszed, akár nem, ez a táncoló tintahalas étel az egyik legtöbbet szóba kerülő japán különlegesség, mely Hakodate városban indult világ körüli útjára. Ha esetleg még nem tudnád, miről is lenne szó, ajánlom figyelmedbe a következő videót: YouTube

Nyers lóhús fogás

Nyers lóhús

Ez a különlegesség a ,,Basashi” nevet kapta, mely valójában nyers lóhúst jelent. A Japánok imádják ezt az ételt, ha pedig hihetünk a szóbeszédnek, az íze egy az egyben olyan mint a Sushi-é.- hirdetés -
loading...

Natto, a nemzeti étel

Natto étel

Egy különleges Japán nemzeti étel, mely valójában nyers szójababot jelent, amin egy különleges baktériumfaj tenyészik. A kifejlett baktérium megpuhítja a babot és egyúttal különleges nyúlós bevonattal is ellátja, melyet a Japánok imádnak.

Inago no Tsukudani

Főtt szöcske édes szójával

Ez az étel valójában a főtt sáskát és párolt édes szójának egyfajta keveréke. A Locust nevű szöcskéből készítik ezt a roppant különleges ételt, melyet ők csak ,,Inago”-nak hívnak. Állítólag ha egyszer megkóstoljuk, nem bírunk majd leállni vele. Ti kipróbálnátok?

Shirako

Shirako

A neve alapján valami kellemes és egyszerű étel is lehetne, a valóság azonban némileg távol áll ettől. Ez a különleges étel valójában a halak spermája. Egy nagyon lágy és krémes étel, mely mint a puha vaj olvad el a nyelvünkön. Legalábbis ezt mondják, a Japánok pedig imádják, az egyik kedvenc ételük.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!