Csupán luxuséletére és fegyverkezésre hajlandó pénzt költeni Észak-Korea diktátora- hirdetés -Már 2012-ben is több, mint fél milliárd dollárt költött luxuskiadásokra, és valószínűleg azóta sem csökkentek Kim Dzsong Un igényei, aki miközben népe napról napra él, ő maga a bőség zavarát élvezi. Hedonista életmódja duplája a papáénak, aki szintén őrületes összegeket költött magánszigetekre, autókra, luxuscikkekre, amit csak a nagyon szűk vezetői réteg élvezhetett.

Az ENSZ jelentései szerint Észak-Korea tagja annak a 34 országnak a világon, akinek élelmezése külső országok segítségére szorul. Több, mint kétmillió él mély-szegénységben, akik a nehezebb napjaikon maximum a küszöböt rágják kenyér híján. A jelentések tartalmazzák azokat a laikusként is ismert híreket, amelyek visszaélésekről, kínzásokról, rabszolgaságról, emberrablásról számolnak be. Nem éppen vajszívűként bánik Észak-Korea lakosaival Kim Dzsong Il fiacskája.

A pufók zsarnok vizet prédikál és bort iszik, hiszen amíg szinte mindent megtilt az országban, ő maga nagy Nyugat rajongó. Már a papa is tizenhét palotát húzott fel magának az ország különböző pontjain, valamint saját üdülőközpontot is üzemeltetett, miközben Elvis Presley és amerikai filmrajongóként milliókból hódolt kedvenceinek, többek között a luxusverdáknak és a konyakoknak.- hirdetés -
loading...

Kim Dzsong Un hasonlóképp imádja a felhajtást és magára költeni a pénzt, amit illegás szesz-, kristálymet-, viagra kereskedelemből finanszíroz, de nem kíméli a veszélyeztetett fajokat sem, amiket hasonlóképp nem szégyell piacra dobni egy nagy zsák pénzért. A pénzből a maga és családja ajnározására temérdek szobrot építtet, de több tucat mercire és csúcsminőségű zongorákra is elherdált már több miliót úgy, hogy a luxuscikkek beszerezését szigorú ENSZ szankciók nehezítik. A Kedves Vezető fia egy magánszínházat is üzemeltet, amelyeket azon szövetségeseinek tart fenn, akik lojalitásukkal biztosítják a rezsim hatalmi bázisait biztosítani.

A nukláris programokba ölt pénz mellett 2016-ban majdnem 300 milliót költött vodkára, majdnem 30 milliót pedig ínycsiklandó sajtokra. Egyéb jelentések szerint további milliókat ölt bele női fehérneműk, parfümök, órák, csokoládé és esernyők vásárlásába. A jelentéseket talán igazolni látszik Dennis Rodman exkosaras fél vállról tett megjegyzései is, aki úgy érezte magát Kim Dzsong Unnál, mint egy kiskirály, aki egy hétcsillagos partin vesz részt. Töménytelen koktél, jet-ski, jachtok, mindez a diktátor magánszigetén.

 

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!