Ez a négy legokosabb csillagjegy. Te köztük vagy?- hirdetés -A világmindenség megteremtése körül a mítoszok illetve alkímiai feltételezések négy elem, a TŰZ, a FÖLD, a LEVEGŐ és a VÍZ alapvető jelenlétét írják le. A két könnyű, energiával töltött elem, a tűz és a levegő a felfelé áradással, a föld és a víz a nehézkedéssel vette ki szerepét a keveredő mozgásban, a világ kialakulásában.

Alkimista nézetek szerint ennek a négy elemnek a pontos arányai adják a Mű létrejöttét. A korabeli (1624) képen a munkafázisok sorrendjében az elemek balról jobbra: föld, víz, levegő, tűz. Hermész szerint a tűz egyesíti a polaritásokat, Empedoklész a négy elemet a dolgok gyökerének nevezte. Arisztotelész az elemeket prima matériának (elsődleges anyag) hívta, amelyek elegyednek tulajdonságaikat egyesítve: a száraz, a hideg, a nedves és a forró változtatásával működtethetjük, alakíthatjuk művünket.

 

1. Ikrek- hirdetés -
loading...

Az Ikreknek azért van szüksége különleges intelligenciára, mert nagyon hamar unatkozik és türelmetlen. Ezért kapta a sorstól azt a képességet, hogy szinte azonnal felfog és rendszerez magában bármit, amivel az életben találkozik. Egy Ikrek jegyű ember könnyebben tanul nyelveket, mint mások, és előbb megjegyzi az olvasottakat.

2. Nyilas

A Nyilasokat a szellemi magasságok izgatják legjobban. Ők a nagy igazság tudói. Ha buták lennének, senki sem hallgatna rájuk, de gondolataik nagyon okosak, tisztán látóak, ezért hallgatnak rájuk az emberek az élet nagy dolgaiban.

3. Skorpió

A Skorpiók nemcsak a saját gondolataikat ismerik, de mások fejében is olvasnak. Ismerik az emberek motivációit, az élet nagy dolgainak működését. Mondjuk ritkán osztják meg ezt másokkal, de ők nagyszerűen kamatoztatják tudásukat, ezért sokszor sikeresek az életben.

4. Bak

A magának való Bak úgy látja a rendszereket és struktúrákat, mint senki más. Ha belekerül egy helyzetbe, azonnal felméri az erőviszonyokat, a lehetőségeket és a megoldást. Tudása nem lexikális feltétlenül (bár ha egy Bak éppen a tudományokat választja, akkor azon a területen fog könyörtelenül előre törni), de annyira logikus és átfogó, hogy a Bakok mindent meg tudnak oldani.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!