Otthonba vonult a 98 éves anyuka, hogy gondoskodhasson 80 éves fiáról- hirdetés -Ennél jobb bizonyíték nem kell rá, hogy az anyai szeretet nem ismer korhatárt…

 

Ada Keating és Tom nevű fia elválaszthatatlanok: nagyon szeretnek együtt játszani vagy kedvenc sorozatukat nézni. Különlegesen erős köztük a kötelék, hiszen Tom sosem házasodott meg, és egész életében édesanyjával élt együtt. Nem csoda hát, hogy ennyire szoros a kapcsolatuk.

Egészen tavalyig szép lassan folyt az életük Liverpoolban. Tom nyugdíjazása előtt festőként dolgozott, míg Ada a helyi kórházban volt kisegítő nővér, és kettejük nyugdíjából éldegéltek. Akkor azonban Tom olyan állapotba került, hogy muszáj volt otthonba költöznie. Édesanyja koránál fogva nem tudta már megadni neki azt az ellátást, amire az idős férfinek szüksége volt. Hosszú évek után többé nem együtt laktak, azonban Ada ezt nem bírta sokáig.

Alig egy évvel később úgy döntött, beköltözik ugyanabba az idősek otthonába, ahol fia van, hogy még jobban gondját viselhesse.

“Minden este bemegyek Tomhoz és jóéjt kívánok neki, reggel pedig sietek minél előbb üdvözölni. Megmondom neki, hogy majd lejövök hozzá reggelizni. Amikor elmegyek a fodrászhoz, mindig várja, mikor érek haza. Amikor visszaérek, kitárt karokkal jön oda hozzám, és szorosan megölel. Aki egyszer anya lett, soha nem szűnik meg annak lenni” – mesélte Ada az újságnak.

“Itt mindenki nagyon kedves velünk, és örülök, hogy gyakrabban látom édesanyámat azóta, mióta ő is itt él. Nagyon jól tudja gondomat viselni. Néha még rám is szól, hogy viselkedjek már!” – tette hozzá fia, Tom.- hirdetés -
loading...

Ada és férje, aki már nincs az élők sorában, 4 gyereket neveltek fel, Tom volt a legidősebb, utána jött Barbara, Margi és Janet, aki sajnos 13 éves korában, tragikusan fiatalon meghalt. A családjuk nagyon összetartó, és gondoskodó. Ada dédunokája, Debi Higham és a család többi tagja is rendszeresen bejár meglátogatni őket az otthonba. Mindannyian nagyon örülnek annak, hogy Ada és Tom végre újra együtt van. Debi a következőt mesélte erről:

“Nem lehet őket elválasztani. Ráadásul megnyugtató számunkra, hogy mindkettőjükre folyamatos figyelnek és vigyáznak.”

“Megható látni azt a szoros köteléket, ami Ada és Tom között van, és nagyon örülünk, hogy segíthetünk nekik abban, hogy mindenük meglegyen. Ritkán látni olyat, hogy anya és gyermeke ugyanabba az otthonba kerülnek, és mindenképpen szeretnénk minél különlegesebbé tenni számukra az együtt töltött közös időt. Az biztos, hogy elválaszthatatlanok” – mesélte a megható kapcsolatról az otthon igazgatója, Philip Daniels.

Forrás: Mirror


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!