Migránsok támadtak meg Pécsi fiatalokat- hirdetés -Két fiatal lány és egy fiú ült abban a Pécsre tartó autóban, amely szombat éjjel állt meg Mohácstól nem messze az M60-as autópályán, és rájuk rontottak a migránsok – derül ki a lapunkhoz eljuttatott olvasói levélből. 

Az M60-as pálya az országhatártól nagyjából 8-10 kilométerre halad el, az elmúlt hetekben a sztráda mellett fekvő Szajk, Babarc Sátorhely,  Majs és Bóly térségében nagyjából 250 migránst kaptak el a rendőrök, a környéken élők nem egyszer találkoznak rendőrkonvojokkal.

Ezúttal olvasónk arról számolt be, hogy miután egyikük rosszulléte miatt megálltak a pályán szombat éjjel, megtámadták őket a bevándorlók és csak a szerencsének köszönhetik, hogy időben el tudtak indulni a kocsijukkal.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Íme az egyik érintett fiatal levele: - hirdetés -
loading...

Habár nem túl jó érzés felidézni a történetet, amit most leírok, mégis rászánom magam, sok barátom biztatása miatt. Remélem, hogy másokat megkímélhetek vele néhány olyan szörnyű perctől, amilyet mi átéltünk.
Szombaton éjjel 02:00 óra körül a barátnőmmel és egy ismerősünkkel hazafelé közlekedtünk az M60-os autópályán, Mohács közelében. Mivel sehol nem láttam más autót, megálltam néhány percre és kinyitottuk az anyósülés felőli ajtót, hogy a barátnőm levegőzhessen, mert nem érezte jól magát. Ekkor arra lettem figyelmes, hogy több férfi rohan az autó felé az autópályán és az autópálya melletti árokból. Gyorsan becsuktam a nyitott ajtót és bezártam az autót a centrálzárral. Épp időben, mielőtt a férfiak (beesett arc, elnyűtt ruhák, egyértelműen migránsoknak tűntek), talán nyolcan, odaértek és megpróbálták feltépni az ajtókat, hogy az autóba bejuthassanak. Mikor láttam, hogy egyikük sem az autó elé állt és így nem ütök el senkit, gázt adtam és amilyen gyorsan tudtam, elhajtottam. 
Nem tudom, mi történt volna, ha a barátnőm esetleg kiszáll az autóból, vagy ha nem tudom elég gyorsan bezárni, de belegondolni és találgatásokba bocsátkozni sem akarok. Mindenesetre ijesztő és elgondolkodtató élmény volt mindannyiunk számára. Mindenkit arra biztatok, sehol ne álljon meg éjjel az úton és nagyon figyeljen, különösen az autópályának azon a szakaszán, hiszen az utóbbi napokban folyamatosan arról olvasni, hogy gondok vannak arrafelé. Illetve természetesen mindenképp jelentsük azonnal a hatóságoknak, ha ilyet tapasztalunk!”

A Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság tájékoztatása szerint 2017. október 22-én 2 óra 31 perckor egy férfi bejelentést tett, hogy az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a mohácsi lehajtó közelében általa ismeretlen személyek közelítették meg az autóját. Megpróbálták kinyitni az autója ajtaját, azonban sikerült elhajtania a helyszínről. Pécsre történő hazaérkezését követően, az eset után fél órával tette meg a bejelentést. A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ahol intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel. A helyszínen és annak környékén terepkutatást végeztek, azonban illegális migránsokat a rendőrök nem találtak.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!