Amikor a kokaint beleszámolták a film költségeibe – 15 sztori a filmek világából- hirdetés -Melyik filmben van a legtöbb baki? Melyik országban tiltották le az időutazós történeteket? Miért adta el Stallone a kutyáját?

 

Sokszor nem is sejtjük, hogy mi mindenen múlik egy jó mozi. A szereplők élete is rejt titkokat, és a véletleneknek is gyakran nagy a szerepük.

Az alábbi válogatás néhány igen furcsa dolgot árul el a kulisszák világából.

1. Kínában betiltották az időutazós filmeket

A hatalmas ország kormánya úgy gondolja, hogy már az időutazás fogalma is veszélyes eleme a fikciónak, ezért nem engedélyezik az ilyen tematikával foglalkozó filmek, műsorok készítését. Igazából azt sem szeretik, ha valami megzavarja az események logikus sorozatát, de még a dekoltázs, és a túlságosan “nyugati” életmódra hajazó jelenetek is cenzúrázva vannak.

vissza a jovobe cover

2. Samara, A kör című film kislánya Lilo szinkronhangja a Lilo & Stitch-ből

Daveigh Chase a mai napig rémálmokat okozó horrorfilm egyik főszereplője, de emlékezhetünk rá a Lilo & Stitch rajzfilmből is, ott egy fokkal kedvesebb szerephez kellett a hangját kölcsönöznie.

b

3. Sylvester Stallone eladta a kutyáját, hogy ne haljon éhen

Mivel nem volt pénze ételre sem magának, sem a háziállatának, Stallone 40 dollárért megvált szeretett ebétől. Később vissza szerette volna vásárolni amikor a Rockyval befutott, az új gazdája viszont 15.000 dollárt számolt fel érte. A színész szerint minden pénzt megért.

rocky

4. 1896-ban rendezett filmet először egy nő

Nem csak az első női rendező, de az egyik legtermékenyebb filmes karrier is Alice-Guy-Blaché-é. Több, mint 1000 forgatókönyv, produceri munka és rendezés köthető a nevéhez, ebből 350 maradt meg az utókornak, közülük is 22 játékfilm.

no

5. A horrorfilmek fogyasztanak

Egy új, a westminsteri egyetemen végzett kutatás szerint A ragyogás vagy Az ördögűző körülbelül 184 kalóriát éget el filmnézés közben. A képernyőn megjelenő félelmek és rémületek felgyorsítják a szívverést és az adrenalintermelést.

6. Daniel Radcliffe dublőre A Halál ereklyéi forgatása közben lebénult

David Holmes volt Daniel egyetlen helyettese A Bölcsek köve forgatása óta, azonban nyaksérülés következtében az utolsó részben kerekesszékbe került. Jelenleg is közeli barátok Radcliffe-el, és egy fizioterápiával foglalkozó ortopédiai program nagykövete.

7. “Machete nem küld üzenetet.”

A Machete című film rendezője, Robert Rodriguez egy tárgyalás közepén nem tudta fogadni a főszereplő, Danny Trejo hívását, és megkérte, hogy inkább küldjön üzenetet. A válaszból merítették az elhíresült szólást is a filmben: “Machete nem küld üzenetet.”- hirdetés -
loading...

uzi

8. Nem tudjuk hány lábujja van Yodának

Bizonyára fontosabb kérdéseket is lehet kutatni a Csillagok Háborúja kánonban, mégsem tisztázták egyelőre, hogy az öreg Jedi-mesternek hány ujj van a végtagjain: az első részben 3 volt, a harmadik és a negyedik részben 4, a játékfiguráknak pedig még 5 is lehet.

9. A Terminál című film valós történeten alapszik

Egy iráni menekült, Mehran Karimi Nasseri 1988. augusztus 8-tól egészen 2006 júliusáig a francia Charles de Gaulle repülőtér 1-es termináljában lakott. Az úr különböző országokban kérvényezett menekültstátuszt, azonban Angliából Párizsba tartva elvesztette az útlevelét, ezért a francia fővárosban ragadt.

termi

10. A mozis székeken csak a 80-as évek óta vannak pohártartók

Először az AMC egészítette ki ülőhelyeit a mára már nélkülözhetetlenné vált tartóval 1981-ben. Az ötlet az ügyvezető igazgatóé, Stanely Durwoodé volt, aki a legkényelmesebb filmszínházat szerette volna létrehozni a közönség számára.

szek

11. James Cameron a Csillagok Háborúja: Az új remény miatt vágott bele a filmezésbe

Az eleinte fizika-, és irodalommániás James azért hagyta ott a tanulmányait, mert megnézte “Az új reményt”: beállt kamionsofőrként pénzt keresni, és filmekkel, speciális effektusokkal kezdett el foglalkozni.

james

12. A Blues Brothers illegális büdzséje

Állítólag külön kassza volt a kokainra, hogy az éjszakai jelenetek minél autentikusabbak legyenek. Dan Aykroyd a következőkre emlékezett vissza: “Mindenki csinálta, én is. Sosem vittük túlzásba, és soha többé nem fogom.”

13. A Ponyvaregény, a Jurrasic Park, a Forrest Gump és A remény rabjai kapcsolata

1994-ben volt egy hétvége, amikor senki nem ment haza a moziból, mert ezek a filmek mind műsoron voltak.

film

14. A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka viszi a bakipálmát

Az 1979-es Apokalipszis most! című film 2000-ig vezette a hibákat halmozó filmek ranglistáját, a millenium után azonban 390 felfedezhető malőrrel Will Turner megelőzött még 2 Harry Potter filmet is a dicsőségért.

baki

15. Fiatal film, fiatal Oscar-díj

A legfiatalabb Oscar-díjas rendező 2016-ig Norman Taurog volt, aki 1931-ben kapta az elismerést Skippy című filmjéért. A Kaliforniai álom viszont meghozta a szerencsét Damien Chazelle-nek, aki 221 nappal fiatalabban vette át a megtisztelő helyet elődjétől.

Damien Chazelle

 

 

 

Forrás: BuzzFeed | szeretlekmagyarorszag.hu


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!