16 történelmi fotó, amit minden szemnek látnia kell- hirdetés -Újabb roppant érdekes és meglepő történelmi utazásra invitálunk titeket! Több ilyen válogatásunk volt már, és ezúttal sem fogsz csalódni: Legyen szó néhány éves fotóról, vagy éppenséggel a legelső fényképről, amely emberről valaha készült, garantáljuk, hogy nem tudod végignézni ezeket a felvételeket anélkül, hogy ne éreznél valamit. Készen állsz az utazásra?


A legelső fénykép, amelyen egy ember szerepel. 1839-ben készítette a felvételt egy párizsi lakos az ablakából. Valószínűleg több ember is szerepelt volna a képen, de a hosszú expozíció miatt csak egy cipőpucolót sikerült megörökíteni egyik ügyfelével.

Indián tetoválás egy fehér nőn, 1863. 14 évesen rabolták el és adták el rabszolgának az indiánok. 5 évvel később sikerült visszatérnie az amerikai társadalomba.

Az első ismert fénykép, amelyen illetlen gesztus látható, 1886. A fotós valamivel feldühíthette Charles Radbourn baseball-játékost, ugyanis neki köszönhetjük a világ első fényképpel dokumentált bemutatását.

Princeton-i gólyák egy hógolyócsata után, 1893. Úgy tűnik, akkoriban hevesebbek voltak a hócsaták…

Szobrász segít egy veteránnak sérülései elfedésében, 1917. Akkoriban a plasztikai sebészet még igencsak gyerekcipőben járt, azonban létezett egy elfogadható megoldás az arc elvesztett részeinek pótlására: maszkokat készítettek, amellyel a háborús sérültek könnyebben tudtak visszailleszkedni a társadalomba.

A legmagasabb ember az orvosi megfigyelések történetében, 1930-as évek. Robert Pershing Wadlow-t a mai napig a legmagasabb emberként tartják számon, aki valaha élt a Földön: 272 centiméter magas volt. 22 évesen hunyt el, 1940-ben.

Német munkás megtagadja a náci karlendítést, 1936. August Landmesser ezzel tiltakozott a Harmadik Birodalom azon rendelkezése ellen, hogy nem házasodhatott össze zsidó származású feleségével.

Sör töltése egy brit vadászgép üzemanyag-tartályába, 1944. Így szállították az italt a Normandiában harcoló katonáknak a II. Világháború során.

A jövőbeli II. Erzsébet királynő a seregben, 1945-ben. 18 évesen lépett be a Kiegészítő Területi Szolgálatba, a brit hadsereg női ágába, mint másodbeosztott. Itt sofőrnek és autószerelőnek képezték ki. Az óra, amelyet a kezében tart, egy kollégáitól kapott ajándék.- hirdetés -
loading...

Hazatérő amerikai katonák, 1945-ben. A nyugat-európai katonai helyzet lezárultával New Yorkban kötött ki az impozáns Queen Elizabeth hajó.

Sophia Loren és Jayne Mansfield, 1957-ben. Sophia Loren így mesélt a történtekről: A Paramount stúdió az én tiszteletemre szervezett egy partit. Mindenki ott volt a filmes szakmából. Aztán egyszer csak, utolsóként megjelent Jayne Mansfield. Tudta, hogy mindenki őt fogja nézni. És hogy mit nézek? Félő volt, hogy beleesnek a levesbe, ezért szemmel kellett tartanom őket.

A világ legkeskenyebb derekú nője, 1959. Egy brit nő, Ethel Granger úgy döntött, természetellenesen keskeny dereka lesz, hogy férje, William kedvében járjon. A folyamatos fűzőviselésnek köszönhetően derekának kerülete a természetes 62-ről 33 cm-esre csökkent.

A Beatles fordítva kel át az Abbey Road-on, 1969. Valószínűleg mindenki találkozott már a gombafejűek világhírű lemezborítójával, azonban több változat is készült a zebrán átkelő zenekarról – összesen hatféle. Egyébként a háttérben található fehér Volkswagen bogár 2.530 fontért kelt el egy aukció során 1986-ban.

Családi fotó a Hold felszínén, 1972-ben. Egy Charles Duke nevű űrhajós, aki az Apollo 16 küldetésének egyik résztvevője volt, az égitest felszínén hagyott egy képet családjáról. (A képen Charles, a felesége Dorothy, és két gyermekük, az ifjabb Charles és Thomas)

Iráni popénekesen az 1979-es iszlám forradalom előtt. Ezekben az időkben az iráni nők úgy néztek ki, mint az európaiak vagy amerikaiak. Divatos ruhát hordtak, nem takarták el hajukat és nem jelentett problémát, ha bikiniben jelentek meg a strandon.

Kurt Cobain a színpad mögött léggitározik, 1993. A képet Lenny Kravitz osztotta meg Instagramon, amin a néhai Nirvana frontember a gitárvirtuóz fellépését nézi élőben az öltözőjéből az MTV Music Awards-on.

És végül: Leonardo DiCaprio végre átveheti első Oscar-díját, 2016. Habár a kép alig egy éve készült, sokak számára emlékezetes marad: egy egész világ ünnepelte, hogy a színész végre megkaphatta első Akadémiai-díját. És ha hozzávesszük, hogy Leo nem riadt meg attól, hogy egy vicces gesztust tegyen a kamerának, kijelenthetjük, hogy egy valóban ikonikus kép született. 🙂

forrás


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!