Tinédzser rabszolgákat tart Kim Dzsong Un – kitálalt egy nő, aki a felső tízezerhez tartozott- hirdetés -Gyomorforgató dolgokat közölt az észak-koreai vezetőről egy disszidens.

 

Gyomorforgató részleteket közölt Kim Dzsong Un uralmáról egy Észak-Koreából megszökött 26 éves nő. Lim Hije On egy magas rangú katonai vezető lánya volt, és Phenjanban élt, így volt némi rálátása a rendszerre. Elmondása szerint Kim Dzsong Un

tinédzser sz*xrabszolgákat tart, császárként él, naponta százezreket költ ételre, és olyan paranoiás, hogy gondolkodás nélkül kivégzi a legfőbb bizalmasait is.

Lim 2015-ben szökött meg Észak-Koreából édesanyjával és kisöccsével, miután 51 éves édesapja alkoholizmusa miatt elhunyt. Lim tavaly érkezett meg Szöulba, ahol most a Mirrorújságírójával osztott meg részleteket az észak-koreai felső tízezer mindennapjairól. Lim állítása szerint az életét kockáztatja ezzel, így csak álnéven mert nyilatkozni.

Lim családja egyike annak a néhány ezer családnak, akik az észak-koreai fővárosban, Phenjanban élhetnek. Mivel édesapja egy magas beosztású katonai vezető volt, így kivételezett helyzetben élhetett, és soha nem is tapasztalta az országban uralkodó mélyszegénységet.

korea02Phenjan – Fotó: Wikipédia

Ehelyett három hálószobás lakásban nőtt fel családjával egy csendes környéken, és bárhová is ment, édesapja segédje, egy katonai egyenruhás férfi autóval fuvarozta. Még az iskolába is, ahol barátokat is szerzett. Mégsem mondhatjuk, hogy normális élete volt Kim Dzsong Un rémuralma alatt, Észak-Koreában ugyanis még a felső tízezer is rettegésben él.

Limet gyerekkorától kezdve arra nevelték, hogy sohasem kérdőjelezhetik meg Kim Dzsong Il hatalmát, és a rezsimet csak és kizárólag imádni szabad. Állítása szerint tudta, hogy kivételezett helyzetben él, a félelem mégis áthatotta az életét. Olyannyira, hogy amikor megszökött, szerelmét is szó nélkül hátrahagyta, mivel még neki sem merte elmondani, mire készülnek.

A kiváltságos helyzetünk ellenére féltünk. Borzalmas dolgokat kellett végignéznem Phenjanban– mondta a lány a Mirror újságírójának. Ezek közé tartoztak például a nyilvános kivégzések, amelyeken a felső rétegeknek kötelező megjelennie. Lim arról számolt be, hogy

egy alkalommal végig kellett néznie 11 helyi zenész kivégzését, akiket azzal vádoltak, hogy felnőttfilmet forgattak.

Az eset nem sokkal azután történt, hogy Kim Dzsong Un apja halálát követően hatalomra került. Lim elmondása szerint katonák vezették ki őket az osztályteremből, majd a fővárosi katonai akadémiára vitték őket, ahol nagyjából 10 ezer ember várt a kivégzésre, és ő maga nagyjából 200 méterre volt a kivégzettektől.

“Kihozták a zenészeket: meg volt kötözve a kezük, csuklya volt a fejükön, és a szájukat is betömték, hogy egy hangot se tudjanak kiadni, ne könyöröghessenek az életükért, és ne is kiabálhassanak” – emlékezett vissza Lim.

Rosszul lettem attól, amit aznap láttam. A zenészeket légvédelmi ágyúkhoz kötötték. (…) Egymás után elsütötték a fegyvert, fülsüketítő, félelmetes hangjuk volt. A zenészek szinte eltűntek a lövésektől. Darabokra szakadt a testük, teljesen megsemmisültek, vér és húscafatok szálltak mindenfelé. Ezután előkerültek a tankok, amivel áthajtottak a maradványaikon, újra és újra, amíg semmi nem maradt belőlük.- hirdetés -
loading...

Lim annyira rosszul lett a látványtól, hogy három napig nem evett a kivégzés után. Elmondása szerint Kim Dzsong Un a korábbi vezetőknél is sokkal kegyetlenebb. Még a legfelsőbb elit is retteg tőle, mert olyan paranoiás, hogy a közeli hozzátartozóit is kivégzi, ha úgy gondolja, nem elég hűségesek hozzá.

Lim szerint ez a paranoia az oka annak, hogy Kim háborúval fenyegetőzik, a vezető ugyanis úgy érzi, sarokba szorították: attól fél, hogy ha megbukik a rezsim, nem lesz hová menekülnie. Emiatt több száz (luxus)búvóhelye van, hogy a nyugati kémek ne tudhassák, hol tartózkodik éppen. “Én elmenekülhetek, de ő nem teheti meg ugyanezt, ezért akarja, hogy ennyire erősnek lássák” – mondta a lány. Kim taktikája egyébként bejött:

a vezetőség sikeresen elhitette az emberekkel, hogy Észak-Korea legyőzhetetlen, és az Egyesült Államokra is komoly fenyegetést jelent.

Lim azt is elmondta, hogy gyerekkorától kezdve úgy beszéltek neki Kim Dzsong Unról, mintha valamiféle istenség lenne, aki mindenben tehetséges. Amikor azonban élőben is látta a vezetőt, inkább félelmetesnek találta, mint isteninek.

Ez csak erősödött, amikor megismerte Kim szokásait. Például, hogy

a vezető tinédzser sz*xrabszolgákat tart, akiket a helyi iskolákból válogatnak össze neki.

Hivatalos személyek járják az iskolákat, hogy kiválasszák azokat a lányokat, akik több száz házának egyikében szolgálják majd Kim Dzsong Unt. “Csak a legszebbeket választják, és csak azokat, akiknek egyenes és szép a lába” – mondta Lim.

Ezek a sz*xrabszolgák aztán kaviárral és mindenféle ritka és drága finomsággal etetik a vezetőt, masszírozzák és kielégítik a testi igényeit. Mindezt úgy, hogy Kimnek egyébként felesége és három gyereke is van. Ha pedig a lányok csak a legapróbb hibát is vétik, örökre eltüntetik őket. Lim szerint ez a sors vár rájuk akkor is, ha véletlenül teherbe esnének. Ha egy lánynak olyan szerencséje van, hogy Kim ráun, akkor egy magas rangú vezető felesége is lehet.

Az észak-koreaiak természetesen az atomprogram miatt is félnek: amikor a vezetőség különféle rakétakísérleteket hajt végre, minden észak-koreai felnőttnek katonai ruhában kell aludnia, hogy készen álljanak a háborúra. Lim édesapjának a törvény írta elő, hogy minden éjszaka az egyenruhájában aludjon, de a családjának semmilyen katonai témáról nem beszélhetett. Tudta, hogy elég egyetlen rossz szó, és kivégezhetik. Mindezt úgy, hogy a fizetése nagyon alacsony volt, sokkal inkább a kenőpénzekből élt.

korea4Wikipédia

Ironikus módon Lim éppen annak köszönheti, hogy elmenekülhetett, hogy a vezetőség mélységesen korrupt. A család szökését a Japánban élő nagyanyjuk szervezte meg. Először felvették a kapcsolatot egy embercsempésszel, aki kivitte őket az országból, és útközben mindenkit megvesztegetett, akivel csak találkozott. Szökésük összesen csaknem kétmillió forintnak megfelelő összegbe került. A család először Kínába, majd Laoszba, innen pedig Dél-Koreába utazott.

Az Észak-Koreán át vezető utunk félelmetes volt. Azt gondoltam, bármelyik pillanatban megállíthatnak. A sofőr egészen Kínáig osztogatta a kenőpénzeket. De sohasem voltam olyan boldog, mint amikor elhagytuk az országot– emlékezett vissza Lim.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!