Évi egymillió migránst hozna Európába a kerítésbontó milliárdos.- hirdetés -A csütörtökön bejelentett újabb nemzeti konzultáció kapcsán újra előkerült a Soros-terv. Az alábbiakban pontokba szedve olvashatóak annak fontosabb elemei, minden esetben Soros György saját szavai, kijelentései, nyilatkozatai alapján.

A kormánypárti képviselőcsoport csütörtöki frakcióülésén amúgy megállapítást nyert, hogy „küzdeni kell a migráció és a kötelező betelepítés ellen”, és ehhez fontos eszköz a nemzeti konzultáció. A résztvevők ennek értelmében arra kérték a kormányt, hogy tartson újabb nemzeti konzultációt, ezúttal a „Soros-tervről”. Ugyanis a kvótaperben született európai bírósági döntés „megnyitotta az ajtót a Soros-terv végrehajtása előtt”.

Ennek a tervnek a részei:

– évi egymillió migráns behozatala Európába,
– a kerítések lebontása,
– a bevándorlók kötelező szétosztása a tagállamok között, valamint
– a migránsok 9 millió forintnak megfelelő pénzügyi támogatása.

Persze az ellenzék szerint ez mind nem létezik, miközben egyes pontjai egyenesen Soros György dolgozatából kerültek nyilvánosságra már két éve és akkor elég nagy publicitást is kapott a világsajtóban, Soros-csomag elnevezéssel.

Évi egymillió bevándorló, fejenként 15 ezer euró

Az amerikai milliárdos (egyik) szócsöveként ismert Project Syndicate oldalán Soros már 2015-ben leírja, hogy véleménye szerint évente legalább egymillió bevándorlót kell betelepíteni az Európai Unióba, és erre az uniónak „be kell rendezkednie”, a terheket „igazságosan elosztva” a tagállamok között.

Az üzletember javaslata szerint a menedékkérőket az első két esztendőben fejenként 15 ezer euróval kell támogatni, ehhez pedig hosszú lejáratú kötvényeket bocsáthatna ki, amivel az európai gazdaságnak is lendületet adna.

Soros pontokba szedett tervezetének másik fontos eleme, hogy a migránsok letelepítése érdekében az uniónak mozgósítania kell az NGO-kat, illetve meg kell nyernie az ügynek az egyházakat és a vállalkozásokat is.

A milliárdos lebontatná a kerítést

Soros György meg akarja nyitni határokat a bevándorlók előtt: a Bloomberg Business szerint 2015 októberében egyenesen azt mondta: „a mi tervünknek a menekültek védelme a célja és a nemzeti határok jelentik az akadályt”.- hirdetés -
loading...

2015 novemberében a The Wall Street Journal (WSJ) blogja beszámolt egy isztambuli sajtóbeszélgetésről, amelyet Soros tartott. A WSJ maga is úgy emlegette Sorost, mint aki “hangos szószólója” annak, hogy Európa megnyissa kapuit a migránsok előtt. Soros akkor azt javasolta, hogy a Törökországba érkező migránsokat személyenként és évente 5000 dollárral, vagyis mintegy másfélmillió forinttal kellene támogatni. Szerinte a döntéshozók még nem döbbentek rá a menekültválság árára.

Nem a kerítésekre

Egy esztendővel később a milliárdos a Die Welt-ben már arról próbált érvelni, hogy a migránsokba fektetett pénz meg fog térülni, és egyes EU-tagállamok (így Magyarország is) határkerítéseket emelve önző migrációs politikát folytatnak szomszédjaik számlájára.

Azt írta: „még ha a populisták másként is látják: Európa idősödő népességére tekintettel több előnye van a migrációnak, mint amennyibe az integráció kerül. (…) Az EU-nak jelentős számú menekültet kell befogadnia a frontországokból, mégpedig biztonságos és rendezett módon (…) az EU-nak elégséges anyagi forrást kell biztosítania egy átfogó migrációs politikára.

Soros tavaly június 30-án pedig Brüsszelben azt javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a mezőgazdasági és kohéziós uniós kiadásokat.

Összegzés

Mindezekből egyértelműen kitűnik, hogy ez a terv nemcsak létezik, hanem ennek kivitelezésén dolgoznak már évek óta az EU vezetői az amerikai milliárdossal együttműködve. A kvótaper elvesztését követően sajnos minden esély megvan arra, hogy ezt a folyamatot felgyorsítják és a tagállamok között megpróbálnak majd minél több bevándorlót szétosztani.

Magyarország ez ellen a leghatásosabban csak úgy védekezhet, ha közösen egymással összefogva nemet mondunk a tervre aminek a leghatásosabb módja a nemzeti konzultáción történő részvétel.

 

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!