Ijesztően nézett ki a keze, tíz éve kínlódott, de most megműtötték- hirdetés -Végül Izraelben műtötték meg a palesztin férfit. Az igen ritka faember-szindróma rémisztő tünetekkel jár, ráadásul súlyos következményei lehetnek.

 

A 42 éves gázai palesztin Mohammed Taluli keze ijesztő módon nézett ki. Több mint tíz éve egy igen ritka betegségtől, a faember-szindrómától szenved. A jeruzsálemi Hadassah orvosi központ híradása szerint sikeres műtétet hajtottak végre rajta.

A furcsa kinövéseket a humán papillomavirus (HPV) okozza, annak szövődményeként jelennek meg a kinövések, melyek akár el is rákosodhatnak.

fa1

A betegség annyira ritka, hogy a beteg hiába próbált más, egyiptomi és ciszjordániai kórházakban is segítséget találni, nem járt sikerrel. Izraellel végül a palesztin hatóságok egyeztették kezelését.

Dr. Michael Chernofsky ortopéd szakorvos és kézspecialista végezte el a beavatkozást. Az intézmény által kiadott közleményben azt írták, hogy “Ez nagyon ritka eset, amelyről nincs is dokumentáció vagy feljegyzés az orvosi évkönyvekben”. Az operáló orvos szerint a műtét sikerült, a beteg gyógyszereket kap.- hirdetés -
loading...

Az orvos elmondta, hogy a fertőzést jó esetben gyógyszerekkel lehet kezelni. Ám előfordulhat, hogy a beteg immunrendszere gyenge, és nem tudja legyőzni a vírust. A kinövések pedig egyre nagyobbak lesznek, megnehezítik, szinte lehetetlenné teszik a páciens életét. Akár több kilogrammos súlyt is elérhetnek.A kórháznak alaposan fel kellett készülnie a beavatkozásra. A műtétben résztvevők speciális védőfelszerelést kaptak, dupla kesztyűt és különleges maszkot húztak, hogy megakadályozzák az esetleges fertőzést. Igyekeztek elkerülni, hogy a bőrről a levegőbe kerüljenek részecskék, mert azok is veszélyt jelentettek volna az operáló csoportra. Így lassan és óvatosan dolgoztak.

A műtét után mindannyian bizakodóak.

Taluli elmondta, hogy évek óta szenvedett, nem tudott dolgozni, és félt a ráktól is. A kórházban végre megnyugodhatott, úgy érzi, hogy most minden jóra fordult. A személyzet is segítőkész és kedves vele – mondta a férfi, aki reméli, hogy hamarosan hazatérhet feleségéhez és hat gyerekéhez – írta az Jewishpress.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!