A kutya gyorsan beugrik a jéghideg vízbe a helikopterről – később a megmentők megértik miért- hirdetés -A kutyákban igen erős a túlélési ösztön és ezt mások megsegítésére is felhasználják. Ha valaki bajba jut a közelükben, képesek azonnal reagálni.

Newsner oldalon közölt filmben is egy ilyen esetet látunk. A fekete új-fundlandi szó szerint kiugrik a helikopterből, a jéghideg vízbe és olyat tesz, amitől elolvadunk.

Némelyik kutya olyan erős jellemmel és ösztönös képességekkel rendelkezik, ami egy embert is megszégyenít. Egy kutya hamar közbeavatkozik vagy odamegy valakihez, akiről érzi hogy segítségre van szüksége.

Sok kutya kiváló úszó is egyben és gyakran sokkal jobban cselekszenek a vízben egy embernél. Ezért is foglalkozik az olasz életmentő egyesület kutyák betanításával. A négylábúak megtanulják, hogy a tengeren bajba jutott embereket hogyan lehet kimenteni.- hirdetés -
loading...

Az egyesület munkatársai szerint ezek a kutyák nagyon jól bírják a terhelést és akár 2000 méter távolságra is el tudják vinni a kimentett embert. Egy mentés alkalmával pedig akár 12 -15 személyt is ki tudnak juttatni a vízből biztonságosan.

Ha kutyákat használunk, sokkal eredményesebben tudunk dolgozni hiszen embereink nem merülnek ki annyira a mentés közben, mondta Paulo Bozzo, az iskola egyik kutyaoktatója.

Ők csak új-fundlandi kutyákkal foglalkoznak mert ezek az állatok kiváló úszók és vastag bundájuk van.

A lenti filmben láthatjuk, hogy a helikopterben ülők már alig tudják visszatartani a kutyát, aki már ösztönösen ugrana be a vízbe, hogy segítsen.

Milyen fantasztikusak a kutyák! Kérjük oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ha Te is így gondolod.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!