Új kötelező tárgyat vezethetnek be az iskolákban- hirdetés -Szeptember 12-ig lehet véleményezni a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatát.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) most közzétett stratégiatervezete szerint

kötelezővé tehetik a pénzügyi ismeretek oktatását az iskolákban.

Az új stratégiatervezetet szeptember 12-ig lehet véleményezni – írja a hvg.hu. A tervezettel az NGM célja, hogy fejlesszék a lakosság pénzügyi ismereteit és tudatosságát.- hirdetés -
loading...

A pénzügyi ismereteket jelenleg is tanítják bizonyos szakgimnáziumokban, de a legtöbb iskolában csak a kötelező közismereti tantárgyak részeként jelennek meg a tananyagban, vagy szabadon választható óraként. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy kevesen választják ezt az órát: a diákok csupán 10 százalékát elérő mértékben jelent meg a szabadon választható órakeret terhére a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatása – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tervezet szerint

a jövőben kötelezően taníthatják a pénzügyi ismereteket a 7-10. évfolyamos diákoknak,

akár önálló tantárgyként, akár az alakuló műveltségterületi vagy tantárgyi struktúra szerint az általánosokban 33 óra, a középiskolákban 66 óra keretében egy tanévben, vagy két tanévben szétosztva.

A javaslat szerint emellett már a 3-6. évfolyamokban is megjelenne a pénzügyi nevelés, illetve a matekpéldákban is gyakoribbá tennék a háztartási illetve pénzügyi problémákhoz kapcsolódó feladatokat.

A tervezet alapján emellett a pedagógusképzésben is kötelezővé tennék a pénzügyi-gazdasági képzést.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!