Megérkezett a hidegfront, és hozza magával az őszt! Véget ért a nyár!- hirdetés -Keleten még nagyon meleg van, de kora délután a nyugati határt elérték az első zivatarok.

 

Nyugaton helyenként már csak 20-22 fokot mutatnak a hőmérők, az Alföldön azonban még sokfelé 34-35 fokos kánikula tombol.

Kora délután a nyugati határt elérték az első zivatarok, megkezdődött a lehűlés. Sopronba így érkezett az enyhülés:

Hétvégén egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront érkezik, mely hétfőig vendégünk marad, így több helyen jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani, feltámad a szél, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet,

véget ér az igazi nyár.

A front hatására a Dunántúlon már pénteken előfordulhatnak záporok, zivatarok, és az északnyugatira forduló szél is feltámad, máshol viszont még a napsütés fog dominálni. Nyugaton 25-28 fok körül, az ország többi részén még 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.- hirdetés -
loading...

Szombaton eleinte elszórtan, késő délutántól a délnyugat felől erősen megnövekvő felhőzetből már sokfelé kell záporokra, zivatarokra számítani. A Dunától keletre a nyugati, délnyugati, a Dunántúlon az északi-északnyugati szelet kísérhetik élénk, zivatar idején erős, viharos lökések. Megkezdődik a lehűlés: a Dunántúlon már csak 19-25, a Dunától keletre még 26-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap is többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Mindenhol mérséklődik a felmelegedés, többfelé a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet.

Hétfőn előreláthatólag folytatódik a szeles, keleten, északkeleten eleinte csapadékos idő, de nyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. A tartósan felhős, eleinte esős keleti, északkeleti tájakon 20 fok alatt maradnak a maximumok, de máshol sem lesz melegebb 21-23 foknál.

Beköszönt a kora ősz.

forrás


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!