Hódít a 0 eurós bankjegy, ami 2-3 euróba kerül – De mi értelme?- hirdetés -Nem átvágás, nem is hamisítvány: hivatalos pénz – fizetni mégsem lehet vele.

 

Ha Európában 0 eurós bankjeggyel találkoznál, biztosan te is meglepődnél. Pedig ez könnyen megtörténhet, és ez a címlet nem hamis, és nem is valamiféle átvágásról van szó.

Az Európai Központi Bank engedélyezte az eurozónába tartozó országok jegybankjainak, hogy 0 eurósokat nyomtassanak – szóval ez valódi, hivatalos pénz.

Más kérdés, hogy egy 0 euróssal fizetni nem lehet, hiszen kimondottan a gyűjtőknek készült – viszont szuvenírnek tökéletes. Egyébként abban is megegyezik a nagyobb címletekkel, hogy

minden olyan biztonsági elemmel ellátták, ami a bankjegyeknél megszokott: van rajta például hologram és vízjel is.- hirdetés -
loading...

A címlet többféle verzióban elérhető, Németországban várak, állatok, híres épületek és személyek is fellelhetőek rajtuk. Annak ellenére, hogy fizetni nem lehet vele, természetesen az előállítása költségekkel jár, ezért ingyen nem lehet hozzájutni: egy 0 eurósért 2-3 eurót kell fizetni.

A 0 eurósokat egyébként csak korlátozott, 5-10 ezer darabos példányszámban nyomják, és már külön Twitter-oldaluk is van.

Forrás: Ma.hu


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!