Kiderült, mennyi pénzt kaszálhatott a Despacitóval Luis Fonsi- hirdetés -Ez az összeg már elég ahhoz, hogy ha ügyesen csinálja, élete végéig ne legyenek anyagi gondjai.

 

Minden idők egyik legsikeresebb nyári slágere lett a Despacito. Van, aki szerint iszonyúan idegesítő, mások úgy gondolják, szuper szám.

Egy biztos: 2017 nyarát gyakorlatilag végigtarolta (pontosan úgy egyébként, mint annak idején a Lambada, a Macarena, vagy 2007-ben az Umbrella.)

A Youtube-on például minden eddigi rekordot megdöntött: több, mint 3 milliárd(!) kattintást generált, ezzel pedig beelőzte a Gangnam Style-t, illetve Wiz Khalifa és Charlie Puth közös számát, a See You Againt.

Paródiákat, feldolgozásokat készítettek a dalból, írtak róla, bekerült több, szörnyű popslágereket felvonultató válogatásokba, agyonjátszotta pár rádió – mindez még nagyobb forgalmat generált és még nagyobb ismertséget hozott az előadónak.

Luis Fonsi Magyarországon is elképesztő sikert aratott, augusztusban fellépett a Budapest Parkban, ahol a közönség együtt énekelte vele a számot, és Kasza Tibi is elvitte egy körre.

VIDEÓ: A Despacito a Budapest Parkban:- hirdetés -
loading...

Na de mennyi pénz kereshetett Luis Fonsi ezzel a produkcióval?

A Moneyish kiderítette, hogy a Despacito lett a világ legtöbbet streamelt dala, a Youtube-megtekintésekkel együtt összesen 4,6 millió letöltést produkált. “Ha Fonsi minden egyes streamelésért 0,008 dollárt kapott – ami egy jóindulatú becslés arra, hogy mennyit fizethet mondjuk a Sportify az előadóknak – akkor 36,8 millió dollárt, azaz több mint 9,4 milliárd forintot termelt volna egyetlen dallal” – írja az Origo.

Ám a Moneyish szerint valószínűleg ennél kevesebbet kereshetett, mivel a 4,6 milliárd letöltés nagy része a YouTube-ról jött. A YouTube pedig, mint arról az előadók panaszkodni szoktak, nem fizet annyit a Spotify vagy az Apple Music.

“A YouTube ráadásul nem az egyes lejátszások után ad fix összeget az előadóknak, hanem a reklámokért befolyó pénzekből kapnak részesedést. Persze ez még így is szép összeg lehet, mivel a Despacito klipje jelenleg is a legnézettebb videó a YouTube-on. A Moneyish szerint az is árnyalja a képet, hogy a világ második és harmadik legnagyobb streamingpiacának számító Brazíliában és Mexikóban nagyon sokszor nem fizetnek a lejátszásokért.”

Sőt, a lap megjegyzi azt is, hogy valószínűleg annyit nem kereshetett Luis Fonsi, amennyit pár évtitzede lemazeladások után kapott volna.

Ha tehát lefaragunk a bevételből a fentiek alapján, akkor is minimum 10-20 millió dolláros (3-6 milliárd forint) lehet az az bevétel, amit a Despacitóval kereshetett Fonsi. Nem beszélve arról, hogy a fellépések mennyit hozhattak neki. Egyetlen ismert számmal nem is rossz!

Via: Origo


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!