Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki egy pécsi egyetemistánál- hirdetés -A hallgatót azonnal elkülönítették.

 

Fertőző tüdőtuberkulózist (vagyis tbc-t) mutattak ki egy egyetemistánál Pécsett – írja a Szabad Pécs. A Pécsi Tudományegyetem közleménye szerint a vizsgálat pozitív eredményét követően

azonnal elkülönítették a hallgatót.- hirdetés -
loading...

A Szabad Pécs azt írja, az egészséges immunrendszerű emberek csak ritka esetekben kapják el ezt a betegséget, de a biztonság kedvéért a beteg közelében gondoskodtak a fertőtlenítésről, illetve szűrővizsgálatoknak vetik alá azokat, akik érintkezhettek a fertőzött hallgatóval. Mindez a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, a Pécsi Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények és a Pécsi Tudományegyetem hatékony együttműködésében történik – írja a lap.

A tbc napjainkban többek között a védőoltásoknak köszönhetően egyre ritkább, évente átlagosan mindössze 5-10 új tuberkulózisban szenvedő beteg jut 100 000 lakosra. Baranya megyében 2016-ban csupán 9 új fertőző beteget találtak a PTE sajtóközleménye szerint. A tuberkulózis szájon át szedhető gyógyszeres kezeléssel gyógyítható.

Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!