Felfedték a bizonyítékot: téged is iszonyatosan átvertek a rezsicsökkentéssel- hirdetés -Fotó: Ronald Zak / MTI/AP (nol.hu)

 

Trükközik a Fidesz, de a számok nem hazudnak. Az Orbán-kormány évente többet juttat az adófizetők pénzéből a vízi-közműveknek, mint amennyit a polgárok a rezsicsökkentésen megtakarítanak.

Amíg minden egyes vízcsekk első oldalán bekeretezve hirdeti a szolgáltató, hogy a vevő a kormánynak köszönhetően 2013. júliusi vízrezsicsökkentés óta mennyit “takarított meg”, a nagy állami víziközműcégek tavalyi árbevételének több mint felét teszik ki a különböző trükkös jogcímeken becsúsztatott állami támogatások.- hirdetés -
loading...

Így tehát a 2013-as, 10%-os rezsicsökkentéssel megtámogatott fogyasztók adójukon keresztül fizetik az állami viziközművek területén élők díjainak mintegy harmadát. A Népszava számításai szerint tavaly csak az öt állami víziközmű mintegy 30 milliárd forintnyi állami pénzhez jutott trükkösen. Ez pedig az ágazat 300 milliárdos összbevételét tekintve megegyezik a négy évvel ezelőtti rezsicsökkentés mértékével.

Lényegében a rezsicsökkentéssel megtakarított pénzt más jogcímen veszik ki a zsebünkből, tehát semmivel se marad több pénz nálunk, mint rezsicsökkentés nélkül.

 

forrás: ellenszel.hu


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!