Észak-Korea kilőtt egy rakétát Japán felé- hirdetés -Ez volt a diktatúra legprovokatívabb lépése eddig. A fegyvert komoly és súlyos biztonsági fenyegetésnek nevezték.

 

A Reuters hírügynökség szerint Észak-Korea kilőtt egy rakétát keleti irányba. A rakéta híre nagy riadalmat okozott Japánban. A Twitteren azt írták többen is, hogy

Japánban figyelmeztették a lakosságot, húzódjanak fedezékbe, mert a rakéta elérheti a Hokkaidó szigetén lévő városokat.

Egy videó a hokkaido szigeti szirénáról:

 

Egy másik Tweetben egy push-üzenetet olvashatunk arról, hogy figyelmeztetik a lakosságot, kilőttek egy rakétát Észak-Koreából, és az elérheti Japánt:

Kép megtekintése a Twitteren- hirdetés -
loading...

Kép megtekintése a Twitteren

A riadó után Abe Sinzo japán miniszterelnök tartott sajtótájékoztatót, amiben kiemelte, hogy a rakéta valószínűleg átszállt Japán felett és a tengerbe zuhant. A japán jelentések szerint a rakéta három darabra szakadt, és aztán csapódott a tengerbe. A japán hadsereg nem próbálta meg lelőni.

Elemzők szerint ez volt Észak-Korea legprovokatívabb lépése eddig.

Ezzel a teszttel ugyanis bizonyították azokat a pletykákat, hogy Észak-Koreának van nagy hatótávolságú rakétája is, amivel elérhetik az USA-t. Az pedig, hogy épp Japán felett kísérleteztek valószínűleg az EU-nak és az amerikaiaknak sem fog tetszeni.

sfe másolatHokkaidó szigete

A japán miniszterelnök azt is mondta, hogy mindent megtesz polgárai biztonságáért. Rendkívüli kormányülést hívott össze. Josihide Szuga kormányszóvivő nyilatkozata szerint a rakéta a japán partoktól kb. 1170 kilométerre csapódott a tengerbe. A fegyver „komoly és súlyos biztonsági fenyegetést jelent”, és Japán a lehető legszorosabban együttműködik majd az USA-val és Dél-Koreával a helyzet mielőbbi megoldása érdekében.

forrás


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!