SZEPTEMBER 1-TŐL NAGY VÁLTOZÁS FOGADJA A BETEGEKET AZ ORVOSNÁL! SOKAKNAK NEM FOG TETSZENI, DE KÖTELEZŐ LESZ!- hirdetés -HAMAROSAN NAGY VÁLTOZÁS FOGADJA A BETEGKET AZ ORVOSNÁL! SOKAKNAK NEM FOG TETSZENI, DE KÖTELEZŐ LESZ!

Összefoglaltuk, amit mindenkinek tudnia kell ha orvoshoz megy, mert ez a változás mindnekit érinteni fog kötelező jelleggel! Azt már sokszor, sok helyen olvashattuk, hogy változik a receptfelírás, a receptkiadás, a receptkiváltás ősztőkl, de a részleteket csak nagyon kevesen ismerik! Most összeszedtük, hogy mi at, amit tudni kell!

A új rendszert 2017. november 1-től vezetik be! DE a tesztüzem már augusztus végén lezárul, így azok a patikák és orvosok, akik meilőbb csatlakozni szeretnének az új rendszerhez már szeptember 1-jén megtehetik!Így előreláthatóan a legtöbb orvosnál és patikában már szeptember 1-től életbe lép a változás.Innentől kezdve már csak elektronikus receptet vagy e-receptet kapunk az orvosnál automatikusan!Ha kimondottan kérjük a papír alapú receptet, akkor még egy darabig kaphatunk azt is, de hamarosan eltűnik végleg!Ez az új rendszer minden orvosra és minden gyógyzsertárra vonatkozik az egész országban!- hirdetés -
loading...

A receptkiadásnál fontos változást fog jelenteni ez a betegek számára, uyanis a kiváltásnál vagy igazolni kell magunka a személyi igazolványunkkak vagy egy az orvostól kapott felrási igazolásra van szükségünk a gyógyszer kiváltáshoz!

Az új recepteket egy hatalmas számítógépes adatbázis fogja tárolni, ide kerül be minden felírt recept.

Pénzcentrum megkereste a Kormányzati Ügyfélvonalat azzal a kérdéssel, hogy megszűnik-e annak a lehetősége, hogy valaki más helyett váltsunk ki egy receptet. Az állami tájékoztatási központ munkatársa elmondta, hogy ez a lehetőség nem szűnik meg, ebben az esetben a már említett felírási igazolásra lesz szüksége a gyógyszert kiváltó személynek – továbbra is papír alapon.

 

 

forrás: mindenegyben.com


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!