Késely Ajna és a 4×200-as férfi gyorsváltó is aranyérmes a junior úszó vb-n- hirdetés -Érmekben gazdag szombatot zárt a magyar csapat Indianapolisban. A váltó ráadásul világcsúcsot úszott!

 

Késely Ajna 400 gyorson és a Márton Richárd, Milák Kristóf, Holló Balázs, Németh Nándor összeállítású 4×200 méteres férfi gyorsváltó is aranyérmet nyert az Egyesült Államokbeli Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokság szombati napján.

A 15 éves Késely 4:06.72 perces idővel diadalmaskodott. “Nagy nyomás volt rajtam, mivel még nem szereztem aranyat, amit sokan vártak tőlem, de most végre megvan, így a teher lekerült rólam és 1500-on és 200-on felszabadultan versenyezhetek. Nagyon örülök ennek az aranynak, és köszönöm mindenkinek, aki a hazai világbajnokság után az elmúlt hetekben mellettem volt, mert hullámvölgyben voltam” – nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetségnek a fiatal magyar úszó.

A Márton Richárd, Milák Kristóf, Holló Balázs, Németh Nándor összeállítású férfi 4×200 méteres gyorsváltó elképesztően szoros küzdelemben, mindössze egyetlen század különbséggel, 7:10.95 perces új junior világcsúccsal győzött az amerikaiak előtt.- hirdetés -
loading...

Baloldalt Németh Nándor – MTI Fotó: Kovács Tamás

 

“Ez fenomenális volt, ezt átélni, ahogyan Nándi jött a végén és mi ordítottunk, ez hihetetlen” – mondta Márton. A nyitónapon Milák, Márton és Németh – Barta Mártonnal kiegészülve a 4×100 gyors küzdelmeit is megnyerték, Milák pedig tegnap 100 méter pillangón is diadalmaskodott, így ő már három aranynál jár. “Mikor láttuk, hogy világcsúcson belül vagyunk, ordítottunk Nándinak, én pedig szétvágtam a rajtkövet, ahogyan csak tudtam” – tette hozzá Milák.

“Az első százon nem akartam túl erősen kezdeni, ennek ellenére nem léptek el tőlem, így az utolsó ötvenem nagyon erős volt és bíztam a meglepetés erejében” – mondta a harmadik ember, Holló Balázs, aki 400 gyorson második volt. A magyarok így négy nap után kilenc éremmel, négy arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal állnak.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!