Végre kiderült, amire minden családos várt! Ennyi lesz a családi pótlék összege 2018. Január 1-től! Erre a legtöbben nem számítottak! Részletek itt >>>- hirdetés -VÉGRE KIDERÜL, AMIRE MINDEN CSALÁDOS VÁRT! ENNYI LESZ A CSALÁDI PÓTLÉK ÖSSZEGE 2018. JANUÁR 1-TŐL! RÉSZLETEK ITT #>>

Az ATV műsorában meglepő bejelentést tett Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, az eddigi találgatásokkal ellentétben a kormány, nem tervezi a családi pótlék emelését jövőre. A kabinet megítélése szerint sokkal hatékonyabbak lehetnek a munkához kötött támogatások. Ez elsősorban azért tűnik érdekesnek, mert még az elmúlt héten olyan hírek láttak napvilágot, hogy 2018-ban a tervezett demográfiai programjával az egész gazdaság- és társadalompolitikáját a családok támogatásának rendeli alá a kormány. Ennek szerves részeként a kormány szándéka az alanyi jogon járó családtámogatások kiszélesítése is. Olvashattunk a Portfólió cikkében arról is, hogy a gyerekvállalást ösztönző demográfiai programot a kormány már két olvasatban tárgyalta, amelynek elemei voltak a már meglévő alanyi jogon járó támogatások bővítése valamint újak bevezetése is. Novák Katalin ezeknek most teljesen ellent mondott, de nem fejtette ki, hogy mit értenek azon, hogy a kormány az alanyi jogon járóknál jóval hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat.Ez a kijelentés pedig a mi olvasatunkban azt jelenti, hogy a kormány elsősorban a középosztálybeli családok támogatására gondol a jövőben is , amikor “a családok támogatásáról” esik szó,mert nyilvánvaló, hogy a munkához kötött támogatásokból kimaradnak a legszegényebb, jellemzően bizonytalan munkaerőpiaci helyzetű családok.- hirdetés -
loading...

Természetesen a kormány részéről a  középosztályra fókuszált szociálpolitika  érthető cél, mert feltehetően a középosztály biztosabban elmegy szavazni. Az is elmondható, hogy az utóbbi időben  Magyarország a gyermekszegénységgel  kapcsolatosan  felmerülő problémák megoldásával igencsak el van maradva, és ezen megint nem segít ha  a jövőben szintén a középosztály anyagi támogatására fekteti a hangsúlyt.

Az államtitkár kifejtette, hogy már így is nagyon sok mindennel támogatja a kormány a családokat, elegendő, ha azt vesszük alapul, hogy egy átlagos jövedelmű, két gyermekes család gyakorlatilag nem fizet személyi jövedelemadót, és “a családok” 2018-ban 1900 milliárd forint közvetlen támogatásban részesülnek.

 

Egészséges gyermek után a családi pótlék összege a következők szerint alakul:

1 gyermekes család: 12.200.-

1 gyermeket nevelő egyedülálló szülő: 13.700.-

2 gyermekes család: 13.300.-

2 gyermeket egyedül nevelő szülő: 14.800.-

3 vagy több gyermekes család: 16.000.-

3 vagy több gyermeket egyedül nevelő szülő: 17.000.-

Tartósan beteg vagy egyéb módon károsodott gyermek után járó családi pótlék

Tartósan beteg gyermek esetén 23.300 forint, egyedülálló szülőnek 25.900 forint gyermekenként a pótlék összege. Emelt összegű pótlék jár 1500 grammnál kisebb születési súlyú gyermek után 3 éves korig (de nem jár, ha a gyermek után fogyatékossági támogatást kap a szülő). Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos nagykorú gyermek esetén 20.300 forint az emelt összegű pótlék.

Forrás : zsebremegy.hu


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!