El­sza­ba­dult a pokol: mig­rán­sok és rend­őrök csap­tak össze Róma bel­vá­ro­sá­ban- hirdetés -Az olasz rend­őrök több­szöri fel­szó­lí­tás után víz­ágyuk­kal kezd­ték osz­latni a mig­rán­so­kat, akik kö­vek­kel, üve­gek­kel do­bál­ták meg a velük szem­ben jog­sze­rűen fel­lé­pő­ket.

 

Helyszíni jelentések szerint utcai csatatérré változott Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, a Termini pályaudvar előtti tér.

A rohamrendőrök lépésről-lépésre szorították ki a zöldterületeken, fák alatt, virágágyasokban letelepedett, többségében észak-afrikai férfiakat. A rendőri fellépésre ébredt migránsok minden kezük ügyébe kerülő tárggyal válaszoltak: köveket, üvegeket és kisebb gázpalackokat dobáltak a rendőrökre. Közülük kettőt őrizetbe vettek.- hirdetés -
loading...

A hatóságok szerint a közterületen letelepedett migránsok veszélyt jelentettek, mivel főzéshez tüzet gyújtottak és ehhez gázpalackokat is használtak.

A római idegenrendészet közleménye szerint több szálláslehetőséget is felajánlottak nekik, de mindet elutasították. A téren maradtak, ahol naponta több százezren haladnak át az ott lévő buszmegállók miatt. A helyzet tarthatatlansága miatt lépett fel határozottan a római rendőrség.

 

forrás


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!