20 hátborzongató hely, amiről még nem is hallottál- hirdetés -A csontokból épített templom, a kísértetjárta sziget vagy az öngyilkosok erdeje a legrémisztőbb?

 

Az útikönyvek nem feltétlenül teszik be ezeket a célpontokat a „10 nevezetesség, amit feltétlenül látnod kell” rovatba, és nem is mindig lehet megközelíteni őket, de attól még ott vannak. Némelyiktől tényleg feláll az ember hátán a szőr.

1. A Pokol Kapuja – Derweze, Türkmenisztán

1

Ezt a természetes gázmezőt szovjet mérnökök még 1971-ben megpróbálták kiégetni. Azóta is ég, és nem úgy néz ki, hogy egyszer vége lenne. Ha a sátán lelátogatna a földre, valószínűleg itt lépne ki a pokolból.

2. A babák szigete – Mexikó

2

A Mexikóvároshoz közeli kis szigeten egy Julián Santana Barrera nevű remete ötven éven keresztül gyűjtögette össze a szigetet körülvevő folyóban úszó, elhagyott babákat. Felkötötte őket egy-egy fára, hogy egy közelben megfulladt kislány szellemét megbékítse. Szerinte a szellem folyamatosan ijesztgette. A remete a folyó közelében kapott szívinfarktust, amibe bele is halt.

3. Pripjaty – Ukrajna

3

Az ötvenezres lakosú kisvárost a csernobili katasztrófa után villámgyorsan kiürítették. Vidámparkjában már csak szellemek járnak.

4. Capela dos Ossos, a csontkápolna – Évora, Portugália

4

A csontkápolnát egy szerzetes építette az 1500-as években, és körülbelül ötezer elhunyt szerzetes csontját használta fel a dekorációhoz. Emellett két holttest is lóg a mennyezetről, az egyik egy gyerek.

5. Grand Hotel – Pristina, Koszovó

5

A koszovói főváros híres hotelje már nem olyan grand, mint régen. A kilencvenes évek brutális balkáni háborúi alatt a szerbek ebben a szállodában kínozták és végezték ki foglyaikat.

6. Katakombák – Párizs

6

A fények városa alatti alagutak majdnem háromszáz kilométer hosszan futnak, és körülbelül hatmillió holttestnek adnak otthont. A katakombák egy része látogatható, azonban kalandvágyó turisták néha a tiltott részekre is bemerészkednek.

7. Az Aokigahara-erdő – Japán

7

A Fudzsi hegy lábánál fekvő gyönyörű erdő neve magyarul az öngyilkosok erdejét jelenti. Az utóbbi hatvan évben több mint százan vetettek véget itt életüknek évente. A hatóságok nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel.

8. Függő koporsók – Sagada, Fülöp-szigetek

8

A helyi törzsek azért függesztik fel a koporsókat a sziklafalak mentén, mert abban hisznek, hogy szeretteik így közelebb kerülnek a mennyországhoz.

9. Zsidó ótemető – Prága

9

Ez a temető majdnem hatszáz éves, és tizenkétezer sírkő található benne. A zsidó hagyományoknak megfelelően a holttesteket nem költöztethetik át, így amikor megtelt a temető, rétegekben kezdtek temetkezni. Néha 12 réteg is egymásra került. Körülbelül százezer halott nyugodhat ezen a viszonylag kis helyen.- hirdetés -
loading...

10. Roosevelt Hotel – Hollywood, Los Angeles

Akiket a szellemjárás izgat, feltétlenül csekkoljanak be az 1200-as lakosztályba, ahol maga Marylin Monroe kísért.

11. Tashirodzsima – Japán

11

A macskák szigetén nagyjából száz halász mellett több száz macska osztozik. Jószerencsét várnak tőlük, ezért mindenhol megtűrik őket. Ha nem szereted a macskákat, kerüld el!

12. Ilha da Queimada Grande – Brazília

12

Ezen a kicsi szigeten négyezer arany lándzsakígyó lakik. Ez a faj sehol máshol a világon nem él. Mérge gyorsan öl. A szigetet kizárólag elszánt tudósok látogatják.

13. A Bolgár Kommunista Párt székháza – Bulgária

13

A keleti blokk hegyek között megbúvó építészeti remekművét ma graffitik borítják. Úgy fest az egész, mintha az Ezeréves Sólyom ért volna földet. Nem evilági látvány.

14. A Stanley Hotel – Estes Park, Colorado

14

A hetvenes évek elejétől jelentenek innen paranormális eseményeket. Stephen King itt töltött egy éjszakát. Az eredmény „A ragyogás” lett.

15. Méregkert – Alnwick, Anglia

15

Az Alnwick-kertnek van egy része, ahol nem akarsz megállni rózsát szagolni. Könnyen az életedbe kerülhet ugyanis. A több mint tízéves gyűjteményt oktatási célból hozták létre.

16. Cambridge katonai kórház – Aldershot, Anglia

16

1878-tól 1996-ig itt kezelték a brit katonákat, de aztán a magas fenntartási költségek és az azbeszt miatt be kellett zárni. Állítólag néhány itt elhunyt katona szelleme nem vette komolyan, hogy az épület immár lakatlan.

17. Jákob kútja – Wimberley, Texas

17

Ez a természetes forrás népszerű fürdőhely, a felfedezőket vonzza a víz alatt futó barlangok bonyolult rendszere. Sajnos már nyolcan életüket vesztették – alábecsülték a kutat.

18. Szent György temploma – Lukova, Cseh Köztársaság

18

Egy Jakub Hadrava nevű művész úgy lehelt életet ebbe az elhagyott templomba, hogy szellemek műanyag szobraival ültette tele. A világ minden országából érkeznek látogatók, hogy a hátborzongató misét megnézzék.

19. Leap-kastély – Írország

19

Véres története van ennek a várnak, mert az elmúlt ötszáz évben több hatalmi harc középpontjában állt. A tizenhatodik század közepén az O’Carroll klán férfitagjai estek egymásnak, az egyik fiú leszúrta a másikat, egy papot, aki éppen a kápolnában misézett a családnak.

20. Krzyiu Kalnas – Litvánia

20

A „keresztek dombja” százötven éve a vallásos litvánok egyik szent helye, akik folyamatosan hordják ide a kereszteket. A szovjetek párszor megkísérelték felszámolni, de a hívek mindig visszatértek, és még több keresztet hoztak. Most körülbelül százezer kereszt lehet a dombon.

 

forrás

 


- hirdetés -


loading...


Szólj hozzá!